Campus

Sport

De voetballers van Taurus kenden een droomstart van het nieuwe seizoen. Na drie eerdere zeges werden zondag in Loosduinen tegen ADS wederom drie punten gepakt (4-3).

De winnende treffer kwam van de voet van Sybren Hoekstra. Volgens doelman Luuk Duijndam komen de goede resultaten niet uit de lucht vallen. “Onze nieuwe trainer, John van der Sluis, speelt daarin een belangrijke rol. Hij gaat met zijn trainingsmethoden terug naar de basis. Dat hadden we wel nodig. Omdat ook het tweede team nu een eigen trainer heeft, kan er gerichter getraind worden. Door de selectie op te splitsen is er meer spelvreugde en is de opkomst ook groter.” Taurus deelt de koppositie in de vijfde klasse B met De Ster, dat eveneens twaalf punten uit vier duels heeft.
Bijna net zo voortvarend kwam het vertegenwoordigend team van de TU Delft voor de dag bij de vorige week gehouden Hart van Brabantloop. De Delftse estafetteploeg legde in Tilburg de over vijftien etappes verdeelde 105 kilometer af in 6:47:15 en won daarmee voor de derde opeenvolgende maal het studentenklassement. “Onze grootste concurrent, NSAV ‘t Haasje uit Nijmegen, liep aanvankelijk voor ons, maar die wisten we aan het einde achttien minuten voor te blijven”, aldus loper Rob Mulders. In een deelnemersveld van 93 ploegen legden de Delftenaren beslag op de vierde plaats in het algemeen klassement, ruim 27 minuten achter overall-winnaar Aeolus. De kern van het team bestond uit leden van De Koplopers, waarmee de studentenatletiekclub Delvers is gefuseerd. Mulders: “De samenwerking werpt zijn vruchten af. Een hoop studenten zijn weer enthousiast met hardlopen begonnen. Dat bleek ook uit de uitslag in Tilburg. Na de zesde en vijfde plaats van de vorige twee keer stonden we nu bijna op het podium.”
Tien jaar moest de TU het zonder officiële badmintonclub doen. Vanwege de toenemende belangstelling voor deze sport werd twee jaar geleden Delft Student Badminton Association USSR (United Shuttles Smashing Right) in het leven geroepen. USSR? “Het was een van de namen waarop gestemd kon worden”, vertelt bestuurslid Chung-Kai Yang. Lachend: “Een van de andere voorgestelde namen was US, maar dat stond een paar mensen te veel tegen.” Yang schat in dat zo’n tachtig procent van de ongeveer vijftig leden uit buitenlandse studenten bestaat. “Vooral veel Indonesiërs en Chinezen, maar ook een paar Fransen, Italianen, Indiërs en Nederlanders.” Het kick-off tournament voor dubbels, waarmee de club zaterdag het nieuwe seizoen opende, werd gewonnen door het koppel Jean-Paul Flores (Canada) en Dong Yan (China). Komende vrijdagavond (10 oktober) staat de eerste sportieve clash tussen Sweti Day en de USSR op stapel in sporthal De Buitenhof. De prestigieuze confrontatie met de bevriende burgerclub moet een halfjaarlijks evenement worden, met een wisselbokaal als inzet.

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.