Onderwijs

Slipperfabriek gaat van start

De slipperfabriek die studenten van de TU Delft begonnen in een sloppenwijk in Zuid-Afrika is begonnen met de productie. Het resultaat – hippe designslippers gemaakt van oude autobanden – ligt vanaf mei in de winkels.

De fabriek, een idee van luchtvaart- en ruimtevaarttechniekstudent Arnoud Rozendaal, biedt werk aan vijftig ongeschoolde inwoners uit de sloppenwijken. Omdat zij bovendien (grotendeels) geïnfecteerd zijn met HIV, waren ze jarenlang werkeloos. Door middel van deze baan kunnen deze Zuid-Afrikanen nu een nieuw bestaan opbouwen. Bovendien verdienen ze genoeg om naast zichzelf nog tien anderen te onderhouden.

In de fabriek ontwerpt men designslippers (“plakkies”), waarvan de zolen gemaakt worden van oude autobanden. Die worden in Afrika vaak gedumpt en illegaal verbrand, waardoor ze een grote belasting voor het milieu vormen. Vanaf mei liggen de plakkies in de winkel.

Meer informatie: www.plakkies.com

Lees verder: Studenten beginnen slipperfabriek

www.jufels.nl Op zoek naar een goed betaalde bijbaan in het voortgezet onderwijs? Schrijf je in op www.jufels.nl. Je kunt je o.a. opgeven voor het geven van bijles, onderwijsassistentie en surveilleren.

Deze week bij de Delftsche Zwervers : nog 10 weken en we gaan naar Ommen, de voorbereidingen starten vandaag. Volgende week: vreemd gekleed gaan een paar vossen de binnenstad onveilig maken, de rest mag jagen (als het toch heel hard blijkt te regenen gaan we naar de konijnenveiling). Zie ook: hier.is/dz

Een andere vakantie? Als vrijwilliger meebouwen aan een hulpproject (vakkennis niet nodig) én tegelijkertijd op een unieke en goedkope manier een ander land leren kennen. Internationale Bouworde: 024-3226074 of www.bouworde.nl

Naast je studie een bedrijf runnen ? Kijk op www.unipartners.nl/delft voor meer informatie.

Femmes Fatales Vrouwenavond! Kom elke 4e za. v.d. maand naar onze bar/ dansavond voor Les-Bimeiden, DWH, Lange Geer 22. Op 27 april om 21.00 uur een uitdagende striptease act! Zie http://come.to/femmes-fatales

Spelregels minimaatjes .

Minimaatjes zijn niet toegankelijk voor het bedrijfsleven. Voor advertenties: van der Meulen Promotions (adres in colofon).

Prijzen: commerciële aanbiedingen 12,50 euro; niet-commerciële aanbiedingen 3 euro (incl. BTW). Inleveren en contant betalen bij de redactie van Delta (adres in colofon).

Gratis voor studenten en medewerkers via TU e-mailadres.

Maximaal 200 tekens.

Inleveren vóór maandag 11.00 uur.

De fabriek, een idee van luchtvaart- en ruimtevaarttechniekstudent Arnoud Rozendaal, biedt werk aan vijftig ongeschoolde inwoners uit de sloppenwijken. Omdat zij vaak geïnfecteerd zijn met hiv waren ze jarenlang werkeloos. Door deze baan kunnen ze een nieuw bestaan opbouwen. Ze verdienen om naast zichzelf tien anderen te onderhouden.

In de fabriek maken de werkers designslippers (‘plakkies’), waarvan de zolen gemaakt zijn van oude autobanden. Die worden in Afrika vaak gedumpt en illegaal verbrand, waardoor ze een grote belasting voor het milieu vormen. Vanaf mei liggen de plakkies in de winkel.

Meer informatie: www.plakkies.com

Lees verder: Studenten beginnen slipperfabriek

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.