Campus

Rooie oortjes

Ja, natuurlijk houden wij wel van een spannend feestje. Van avonturen op onbekend terrein en onverwachte kennismakingen. Dus zitten wij straks op de Wilhelminapier, voor festival Red Ear.


Een festival voor avontuurlijke muziek. Wat betekent dat? Piazzola in een rood verlicht theater? Geen rood pluche maar stoelen met een tijgervelletje? Zingende zagen? Niets van dit alles, maar niet getreurd: festival Red Ear belooft ons een weekend uitwaaien met nieuwe klanken. Op nieuwe plekken in Rotterdam, zodat je met frisse oren naar muziek kunt luisteren. Of rode, dus eigenlijk. Tja, zeg LantarenVenster, Montevideo, LP2 en Hotel New York, en wij hebben onze stapschoentjes al aan. Zeker als we dan ook nog een mengeling van jazz, modern klassiek en elektronica krijgen voorgeschoteld. Met zo’n lekker fruit de mer-plateau van Las Palmas vooraf, als het even kan.


Secrets of the Pier, is het thema van deze derde editie. Niet dat er qua locatie nog zo veel te ontdekken valt. Als notoire nachtvlinders kennen wij elk hoekje en spelonkje op dit plekje aan de Maas. Het gaat de muzikanten dan ook meer om het laten ontdekken van nieuwe ritmes. Om een achtbaan aan gevoelens – allemaal losgemaakt door die nieuwe muziek, natuurlijk. Nou, het is nogal wat. En dat allemaal in een vooraf geboekt concert? Wij kiezen veilig voor de zondagmiddag, waarop bezoekers hun eigen programma kunnen samenstellen. Een beetje dwalen over de pier, van concert naar concert, met een Coronaatje tussendoor in het foyer van Lantaren- Venster. Werken we meteen handig toe naar het slotconcert daar, door de David Kweksilber Big Band voor eigentijdse muziek, die opdrachtwerken van Florian Magnus Maier en Ned McGowan in première brengt.


Een beetje puzzelen wordt het wel, want het optreden van Pantha du Prince & The Bell Laboratory op zaterdag is te mooi om te missen. Dansen op een 64-delig carillon in een intrigerende performance – dat willen wij weleens meemaken! In Londen en Berlijn was het uitverkocht, maar ach; door een toegangskaartje laten wij ons niet weerhouden. Boeken we er meteen een nachtje Hotel New York of Pincoffs bij. Als we dan toch rooie oortjes moeten krijgen, kunnen we maar beter all the way gaan. 

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.