Onderwijs

Ritzen verbouwt fonds

Minister Ritzen zal dit jaar al 66 miljoen gulden beschikbaar stellen uit het studeerbaarheidsfonds. Dat heeft hij na overleg met minister Zalm van financiën besloten.

Voor 1 april moeten de universiteiten en hogescholen een ‘kwaliteitsmanagementsplan’ indienen bij de minister. Als de plannen in orde bevonden worden, hebben de instellingen recht op geld uit het studeerbaarheidsfonds. Oorspronkelijk zou de uitbetaling van vijfhonderd miljoen gulden uit het fonds uitgesmeerd worden over drie jaar, te beginnen in 1998. De instellingen hadden hiertegen geprotesteerd. Op het moment dat de kwaliteitsplannen worden ingediend, moet daar ook geld tegenover staan, zo was hun redenering.

Minister Ritzen zal dit jaar al 66 miljoen gulden beschikbaar stellen uit het studeerbaarheidsfonds. Dat heeft hij na overleg met minister Zalm van financiën besloten. Voor 1 april moeten de universiteiten en hogescholen een ‘kwaliteitsmanagementsplan’ indienen bij de minister. Als de plannen in orde bevonden worden, hebben de instellingen recht op geld uit het studeerbaarheidsfonds. Oorspronkelijk zou de uitbetaling van vijfhonderd miljoen gulden uit het fonds uitgesmeerd worden over drie jaar, te beginnen in 1998. De instellingen hadden hiertegen geprotesteerd. Op het moment dat de kwaliteitsplannen worden ingediend, moet daar ook geld tegenover staan, zo was hun redenering.

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.