Campus

Popronde Delft

Ze draaien pas een weekje warm, als de pakweg 50 van de 137 bands die dit jaar meedoen aan reizend muziekfestival Popronde, op 22 september de Delftse podia bestormen. Gratis.

Wat: Popronde Delft
Waar: 24 kroegen en podia in Delft
Wanneer: Donderdag 22 september
Prijs: Gratis
Partyprognose: 8,5

Een kroegentocht is nog nooit zo leuk geweest. En nog nooit zoveel lopen trouwens, want om zoveel mogelijk optredens mee te pakken tijdens de Popronde, mag je hard rennen. Op het programma: Tim Dawn, Vreemde Vogels en Nachtschade. Zegt je misschien nog niet veel, maar dat is precies de kracht van het festival: het heeft de naam artiesten te spotten voordat ze landelijk doorbreken. Dotan bijvoorbeeld, en Kensington, Racoon, Rondé, Blaudzun en Chef’s Special. De Delftse editie voegt een leuk extraatje toe: bij Koornmarkt 113 kun je op een rondvaartboot stappen, voor akoestische optredens van De Dood (19.30 uur) en The Grand East (20.30 uur). Veertig steden doet het festival aan dit jaar, te beginnen met de traditionele aftrap in Nijmegen op 15 september. Daarmee blijft het sinds de eerste editie in 2002 groeien. “In de elf weken dat de Popronde plaatsvindt, zijn nu iedere donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag gevuld”, zegt Chris Moorman van de Popronde. “De periode breiden we niet uit, in Nederland groeien we niet verder. De volgende stap moet over de grens zijn.”

Daarmee kon de selectiecommissie wat groter, naar bijna honderd leden – allemaal afkomstig uit de Nederlandse muzieksector. Onder anderen Eva Koreman (3FM) en Peter ‘Perquisite’ Perquin (Buma/Stemra), Phil Tilli (oud-gitarist Moke, Beatsurrender Music), Timo Pisart (3voor12) en Dennis van Leeuwen (ex-gitarist Kane) helpen de organisatie om de muziekkaravaan voor het komende jaar samen te stellen. “Uitbreiding van de commissie zorgt voor meer aanwas van bands”, denkt Mischa van den Ouweland, artistiek leider van het festival.
“En dat betekent dat meer muziekprofessionals al in een vroeg stadium met talentvolle acts in aanraking komen.”
Na Delft reist het festival nog naar onder andere Den Haag (15 oktober), Leiden (27 oktober) en Rotterdam (5 november), om op 26 november te eindigen met een groot slotfeest in de Amsterdamse Q-Factory.Mocht je het schema via je telefoon wat lastig te volgen vinden: alle informatie voor de Delftse editie vind je op de avond zelf bij de infostand bij de Koornbeurs.
popronde.nl

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.