Wetenschap

Podcastserie over Antoni van Leeuwenhoek

Dutch only


Driehonderd jaar geleden, op 26 augustus, overleed Antoni van Leeuwenhoek. Aanleiding voor de Universiteit van Nederland en de TU Delft om juist op deze dag een podcastserie te lanceren over de beroemde Delftse wetenschapper. In het nationale Antoni van Leeuwenhoekjaar eert de TU Delft de onderzoeker en zijn bijdragen aan de microbiologie met een podcastserie, verhalen, tours en activiteiten.


In de podcastserie  ‘Een wereld vol geheimen; wetenschappers in de voetsporen van Antoni van Leeuwenhoek’ volgen vijf Delftse onderzoekers zijn stappen in het ontdekken van bacteriën. Dat gebeurt aan de hand van de vele brieven die hij schreef. Hij zag als eerste een bacterie door een zelfgemaakte microscoop en ontdekte zo een nieuwe wereld in het allerkleinste.


In de eerste aflevering neemt Dirk van Delft, de schrijver van de biografie van Antoni van Leeuwenhoek, de luisteraars mee op een reis door Delft in de 17e eeuw en het Gouden Hooft, het woonhuis van Antoni van Leeuwenhoek. In de vijf volgende afleveringen maak je kennis met de Antoni’s van nu: onderzoekers Cees Dekker, Doris van Halem, Mathias Peirlinck, Willemijn Elkhuizen en Dimphna Meijer.


  • Bekijk hier de trailer
  • Podcast  ‘Een wereld vol geheimen; wetenschappers in de voetsporen van Antoni van Leeuwenhoek’  is vanaf zaterdag 26 augustus te horen op Spotify en in alle podcastapps. Je kunt je alvast abonneren via deze link.


Eindredacteur Katja Wijnands

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

k.wijnands@tudelft.nl

Comments are closed.