Onderwijs

Pink Project

Lichtshows, grootbeeldprojecties, lasers en quadrafonisch geluid; alle ingrediënten van een Pink Floyd-concert waren aanwezig in het gerestylde auditorium afgelopen zaterdagavond.

De band Pink Project trakteerde medewerkers van de afdeling facilitair management & vastgoed op een replica van de Pink Floyd Shows om de geslaagde renovatie van het auditorium te vieren. 

Echt gemakkelijk ging het niet, maar uiteindelijk sleepten de volleyballers van Punch tegen VollinGo 2 vrijdagavond toch de vereiste zege binnen, waardoor het zich één speelronde voor het einde kampioen mag noemen van de regionale promotieklasse. “We hebben er een behoorlijk spannende wedstrijd van gemaakt”, erkende nieuwkomer Remco van Dongen. Na winst in de eerste set (25-23) leek ook de tweede aanvankelijk niet al teveel problemen op te leveren. Toch kwam het punt bij de tegenstander terecht (24-26). Van Dongen: “Of het door de spanning kwam weet ik niet, maar we gaven een grote voorsprong weg.” In de gelijkopgaande laatste twee sets viel het kwartje steeds net de goede kant op voor de Delftse studenten: 25-23 en 26-24. Vorig jaar speelde de ploeg van coach Léon Jungschläger een bescheiden rol op dit niveau, maar dit seizoen verliep heel wat soepeler. Aanvoerder Bas Spikman is optimistisch over de kansen in de derde divisie, volgend jaar: “We zijn echt heel goed op elkaar ingespeeld geraakt. Bovendien blijft de groep grotendeels bij elkaar.”
De dames van Punch wonnen een dag later tegen Kratos’08 eveneens, nog wel met 4-0. Het is mosterd na de maaltijd voor de vrouwen, die theoretisch niet meer boven de degradatiestreep kunnen geraken.
Degradatie dreigt ook voor beide standaardteams van hockeyclub Dopie, bij wie de tegendoelpunten zondag om de oren vlogen. In de dubbele confrontatie op het sportcentrum met stadgenoot Ring Pass verloren eerst de vrouwen met 9-2, vervolgens de mannen met 7-2. De DSHC-heren (3-1 nederlaag bij Hudito) roeren zich overigens eveneens in de stoelendans om de laatste plaatsen in de eerste klasse waarin ook Dopie uitkomt. Enig lichtpuntje op het hockeyfront vormen de dames van DSHC. Die verloren weliswaar met 2-0 bij lijstaanvoerder Spirit, maar zijn nog volop in de strijd voor de tweede promotieplaats.
Voor de beide TU-voetbalclubs lijkt diezelfde kans min of meer verkeken. Taurus stond er met de winterstop goed voor, maar morste daarna steeds meer punten.  Zondag zorgde een gelijkspel (3-3) bij het laag genoteerde Neta Dall voor een verdere daling van promotiekansen voor de vijfdeklasser, die nu vijfde staat. Ariston’80 aast in zijn afdeling ook op de tweede, rechtstreekse promotieplaats. Zelf won de zaterdagvierdeklasser op eigen veld met duidelijke cijfers van Vredenburch (4-0), maar de studenten hadden niet gerekend op een zege van directe concurrent Wassenaar op de ongenaakbaar geachte koploper Leiden. Met nog twee duels voor de boeg moet Ariston’80 een kloof van vier punten overbruggen.
Goed nieuws tot slot van de rugbysters van THOR. In het promotie/degradatie-tweeluik met de Utrechtse Rugby Club werd zondag de thuiswedstrijd in een klinkende zege van 58-0 omgezet. Zaterdag kan de 12-voudige landskampioen in Utrecht handhaving op het hoogste niveau zeker stellen.

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.