Wetenschap

Pakt Delft het wereldrecord pipetteren?


 

Het bestuur van de Delftse studievereniging voor nanobiologie Hooke. (Foto: S.V.N.B. Hooke)

Met minstens 250 mensen tegelijkertijd binnen vijf minuten met een pipet vijftig milliliter vloeistof van het ene naar het andere bekertje verplaatsen. Dat is er voor nodig om het wereldrecord pipetteren te verbreken.

Moet haalbaar zijn, dacht de Delftse studievereniging voor nanobiologie Hooke. Dus doen ze zaterdag 3 juni in het Erasmus MC in Rotterdam een poging om het wereldrecord te neer te zetten. Hoewel er momenteel nog geen pipetteerrecord in de boeken staat geschreven, heeft Guinness World Records de studievereniging wel een minimumaantal deelnemers van 250 meegegeven. 

Wie zich aanmeldt voor de recordpoging, hoeft niet alleen op te komen dagen voor de vijf minuten die het van Guinness World Records maximaal mag duren. Inschrijvers krijgen ook toegang tot de bedrijvenfair, een mini-symposium en een lezing van hoogleraar nanobiologie Cees Dekker. Met de recordpoging hoopt de studievereniging op meer naamsbekendheid voor zowel de opleiding als de studievereniging. 

Om het minimumaantal deelnemers te halen, hebben de organisatoren nog circa honderd inschrijvingen nodig. Ook donateurs en toeschouwers zijn welkom.  

  • Officiële wereldrecordpoging pipetteren, Erasmus MC Rotterdam, 15.00 – 17.00 uur. Aanmelden kan op de website
Wetenschapsredacteur Kim Bakker

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

k.bakker@tudelft.nl

Comments are closed.