Onderwijs

Owee-bestuur blikt tevreden terug

Bijna drieduizend eerstejaars hebben de afgelopen week kennisgemaakt met elkaar en met Delft. Het Owee-bestuur blikt tevreden terug.

Opruimen, heel veel opruimen. Dat is wat Owee-bestuurder Ellis Bots nu en morgen vooral zal doen. De week was vermoeiend, vertelt ze. “Maar je krijgt er ook energie van.” Zoals toen ze woensdagmiddag na afloop van de cantus sing along de massa studenten overzag. “Dat was voor mij persoonlijk het mooiste moment. De eerstejaars zongen met elkaar verder. Zondag kenden ze elkaar nog niet, wisten ze niet waar ze heen moesten, waren ze vreemden in deze stad. En nu stonden ze daar samen te zingen.”

Bots hield haar hart vast toen de Owee zondag in de regen begon, bekent ze. “Dan denk je: o jee, straks valt alles in het water. Maar we hebben daarna alleen maar zon gehad. Mede daardoor is de week een succes geworden.”

Woensdagochtend vroeg zorgde het warme weer wel voor een hectische belronde. Want waar haal je extra watertappunten en vele liters zonnebrandcrème vandaan? “Die tappunten waren snel geregeld, de zonnebrand lukte uiteindelijk ook. Ik denk dat er geen Kruidvat meer in de buurt is met zonnebrand in de schappen.” De nullen kregen het smeersel bij de ingang van de cantus meteen in handen gedrukt. Eerder hadden ze van het Owee-bestuur al een sms ontvangen met de boodschap: ‘drink genoeg en smeer je in’.

Bots denkt dat de Owee soepel is verlopen, al is ze niet op de hoogte van wat er zich precies bij de verenigingen heeft afgespeeld. Dat is voor later, als de week wordt geëvalueerd, vertelt ze. Het verhaal van de scheldkanonnade bij homo-jongerenvereniging Outsite was haar nog niet ter ore gekomen. “Helaas gebeurt dit soort dingen en helaas hebben wij daar ondanks alle voorbereidingen weinig invloed op. Hier wordt door de verenigingen in de evaluatie over gesproken, daar ben ik zeker van.”

Ook klachten van geluidsoverlast komen dan aan de orde. Daarvan kwamen er de afgelopen week verschillende voorbij. Het openingsfeest op de Markt was bijvoorbeeld in de verre omtrek te horen, net als een feest van Proteus. Ook Laga kreeg weer kritiek van haar buren.

Het Owee-bestuur heeft niet alles in de hand, reageert Bots. “Wij doen het dagprogramma, de verenigingen de avonden. Ik weet dat wij en zij er alles aan doen om overlast te beperken, om de buren te vriend te houden. Over het feest op de Markt hebben we een brief rondgestuurd. We hebben mensen uitgenodigd om vooral te komen kijken. Om twaalf uur zou het klaar zijn en dat was het ook. Tien minuten later was de Markt helemaal leeg.”

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.