Onderwijs

Nuna van de weg gewaaid

Bouwers van zonnewagens streven naar minimaal gewicht om een maximale afstand af te leggen op zonlicht. Harde windvlagen bliezen zonneauto Nuna van het Nuon Solar Team in Zuid-Afrika van de weg.

Op de tweede racedag van de Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika bracht een windvlaag de Nuna uit koers waardoor de zonnewagen tegen een muur reed. De voorste rand van de auto raakte flink beschadigd, aldus hun persbericht. In de nacht van zondag op maandag hebben de studenten de neus provisorische gerepareerd. Ook met een beschadigde neus ligt het team nog aan kop in de achtdaagse afstandsrace.

Vandaag bereikten ze de Gariepdam, waarmee het eerste grote stuk van de route is afgelegd. Het viel de studenten op dat het stuwmeer door de heersende droogte een stuk lager staat dan twee jaar eerder. David Kester, elektrotechnicus van het team, merkte op dat zonne-energie misschien een betrouwbaarder energiebron is.

Met 1.393 kilometer achter de rug lag het Delftse team na twee dagen aan kop, gevolgd door Tokai University (1.319 km) en Keskemet University (1.245 km). Check de laatste stand hier onder ‘Notification Board’.

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.