Kort

Nieuw bestuur voor ISO

Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) heeft een nieuw bestuur gekozen. De 23-jarige Terri van der Velden neemt het voorzitterschap en de woordvoering op zich. Ze heeft haar master international and European governance aan de Universiteit Leiden al afgerond en loopt nu stage bij organisatieadviesbureau Berenschot. “Komend jaar moet het kabinet zijn woorden gaan omzetten in daden”, stelt zij in een persbericht. “Het bindend studieadvies moet worden afgeschaft, de basisbeurs moet worden ingevoerd en de druk op studenten moet nu écht worden verlaagd.”

Het nieuwe ISO-bestuur: (vlnr) Lara Slaats, Wieb Devilee, Terri van der Velden, Melanie Rozengarden en Sam de Fockert. (Foto: ISO)

Lara Slaats (23), masterstudent politicologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam, wordt secretaris in het nieuwe bestuur. Ze was jarenlang actief in de medezeggenschap. De 22-jarige Wieb Devilee wordt algemeen bestuurslid. Ze is masterstudent environmental sciences aan de Wageningen Universiteit, waar ze in de studentenraad zat. Sam de Fockert (25) rondt momenteel de Rotterdamse master international public management and public policy af. In het nieuwe bestuur gaat hij de politieke belangenbehartiging doen. De 21-jarige Melanie Rozengarden wordt penningmeester. Ze is bijna klaar met de pabo van de Hogeschool Utrecht en geeft al een dag in de week les aan groep 8. Daarnaast studeert ze onderwijswetenschappen aan de Universiteit Utrecht. (HOP, JvE)

HOP Hoger Onderwijs Persbureau

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

redactie@hogeronderwijspersbureau.nl

Comments are closed.