Onderwijs

Literair stationsgebouw

Een spannend verhaal wordt treinreizigers in de schoot geworpen in het stationsgebouw dat bouwkundig ir. Laura Theng ontwierp voor haar afstuderen, vorige week.

Ze maakte een maquette van een gebouw waar reizigers zich kunnen verwonderen over veranderende lichtinvallen, geluiden en doorkijkjes naar andere niveaus. Romans dienden ter inspiratie, onder meer ‘Als op een winternacht een reiziger’ van Italo Calvino en ‘Het Kaartenhuis’ van Mark Danielewski. “Ik heb onderzocht hoe ik de literatuur kan gebruiken in de architectuur”, vertelt Theng. “Ook gebouwen kunnen een verhaal vertellen.” (Foto: Laura Theng)

Een spannend verhaal wordt treinreizigers in de schoot geworpen in het stationsgebouw dat bouwkundig ir. Laura Theng ontwierp voor haar afstuderen, vorige week. Ze maakte een maquette van een gebouw waar reizigers zich kunnen verwonderen over veranderende lichtinvallen, geluiden en doorkijkjes naar andere niveaus. Romans dienden ter inspiratie, onder meer ‘Als op een winternacht een reiziger’ van Italo Calvino en ‘Het Kaartenhuis’ van Mark Danielewski. “Ik heb onderzocht hoe ik de literatuur kan gebruiken in de architectuur”, vertelt Theng. “Ook gebouwen kunnen een verhaal vertellen.” (Foto: Laura Theng)

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.