Onderwijs

Library promoot archief National Geographic

Wie binnenkort in en rond de TU Delft Library mensen met gele lijsten en fototoestellen bezig ziet, hoeft niet vreemd op te kijken: met de actie wil de bibliotheek haar nieuwe archief van National Geographic Magazine aanprijzen.


De Library is van plan gele lijsten uit te delen aan bezoekers. Hen wordt gevraagd de bibliotheek te vangen in een foto, mét de kenmerkende gele lijst van National Geographic eromheen. De beste fotograaf kijrgt een abonnement op het magazine.Met deze actie wil de library de aandacht vestigen op het archief van National Geographic Magazine, waarover onlangs een langlopend leasecontract is afgesloten. Studenten en medewerkers kunnen via de library online alle nummers van het beroemde maandblad tussen de jaren 1888 en 1994 van cover tot cover teruglezen.

 

Waarom al deze aandacht voor dit blad? De library heeft recente nummers immers ook gewoon in de schappen liggen. Just de Leeuwe van de bibiotheek erkent dat hij veel meer tijdschriftarchieven aankoopt, sinds die allemaal gedigitaliseerd worden. “Denk aan de wetenschappelijke collecties van Elsevier en Springer. Maar National Geographic is natuurlijk heel bekend. Het is een prachtig blad, geschreven door wetenschappers, door geologen.”De library gaf 11 duizend euro uit aan het leasecontract, kopen was geen optie. Dat contract loopt tot 2032. Of het de investering waard was, moet na verloop van tijd blijken, aldus De Leeuwe. “Na een half jaar of een jaar zullen we de gebruikscijfers monitoren.” 

 

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.