Onderwijs

Ladies Intro 2009

Dit jaar vindt de Ladies Intro, waar aankomende studentes Delft kunnen leren kennen, plaats op maandag 8 juni. Elke studente weet nog wel hoe spannend het was om in mannenstad Delft te gaan studeren.

Daarom organiseert het OWee-bestuur speciaal voor alle meiden die komend jaar in Delft gaan studeren voor de 17e keer de Ladies Intro. Om alvast wat meiden te leren kennen, maar stiekem ook om de Delftse mannen te ontmoeten.
De Ladies op maandag 8 juni staat in het thema van MegaMindy, vrouwenpower, want dat heb je soms toch wel nodig als vrouw in Delft.
De meiden gaan na een centrale ontvangst roeien en lunchen bij een van de twee roeiverenigingen. Ze worden per studie in groepjes ingedeeld met twee mentoren. ’s Middags kunnen ze met hun groepje meedoen aan allerlei workshops. Nieuw dit jaar zijn de workshop 3D-fotografie, met twee camera’s en een speciaal brilletje, en de workshop lachmeditatie bij de Bolk. Waarschijnlijk zullen de vrouwen voor dit laatste wel talent hebben, vooral na een lekkere cocktail bij de Bond. Tussen de workshops kunnen ze even uitrusten en bijkletsen onder het genot van een high tea bij Jansbrug.
De dag wordt traditioneel afgesloten met een feest, waar ook de Delftsche man in groten getale aanwezig is. Omdat dit feest met de jaren steeds drukker werd, is het dit jaar verplaatst naar Speakers. Je mag alleen naar binnen met een bandje. Er treden verschillende Delftse bands op, waaronder Nulvijftien. De vierhonderd polsbandjes worden door het OWee-bestuur verdeeld over de verenigingen en mentoren, zodat de meiden alle soorten studenten uit Delft kunnen leren kennen. Zorg dus voor goede connecties als je dit feest niet wilt missen!

Met haar onderzoeksvoorstel won Ter Beke deze week de Young Wild Ideas-prijs van het Delft Centre for Materials. De studente wil onderzoeken wat de beste manier is om de zonne-energie op te slaan. En of er materialen bestaan die minder gevoelig zijn voor slijtage dan de materialen waar zonnekooktoestellen nu van zijn gemaakt. Ze krijgt tienduizend euro om dat het komende half jaar uit te zoeken.

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.