Onderwijs

Laatste ronde voor weigeraars campuscontract

De strijd van Duwo tegen niet-studenten die studentenkamers bewonen nadert in Delft zijn einde. De studentenhuisvester heeft de huur opgezegd van de laatste elf ‘gewone’ huurders.

Duwo heeft de elf een brief gestuurd, waaruit naar voren komt dat het de studentenhuisvester menens is. Een kopie van één van die brieven ligt, inclusief de zienswijze van een woordvoerder van de huurder, bij de Delftse gemeenteraad.

Daarin zegt Duwo het huurcontract van deze huurder op, zelfs al is hij wél student. De studentenhuisvester heeft hem namelijk al drie jaar geleden laten weten dat hij een campuscontract diende te ondertekenen, maar dat is nooit gebeurd.

Een campuscontract is een huurovereenkomst waarin de verplichting is opgenomen dat huurders zes maanden na beëindiging van hun studie de woning moeten verlaten. Dat hebben inmiddels vrijwel alle niet-studerende huurders gedaan. Het ging om honderden mensen die meteen moesten gaan zoeken naar vervangende woonruimte. Verschillende van hen hebben dat met rechtszaken bij de kantonrechter proberen te voorkomen, maar tevergeefs. Ook het Haagse gerechtshof steunde Duwo.

Die uitspraak was drie jaar geleden. De meeste huurders kozen daarna eieren voor hun geld. Duwo liet de overgebleven Delftse huurders in de zomer van 2013 nog weten zo nodig naar de rechter te zullen stappen, maar vervolgens bleef het stil aan de kant van de huisvester.

De overgebleven Delftse huurders leefden in de veronderstelling dat was afgesproken dat Duwo hen verder met rust zou laten, aldus de woordvoerder van de verhuurder. Duwo geeft een andere verklaring: de prioriteit lag de afgelopen jaren bij soortgelijke procedures in de regio Amsterdam-Amstelveen.

De studentenhuisvester geeft de laatste elf Delftse huurders die nooit een campuscontract hebben getekend én nooit hun Duwo-woning hebben verlaten, nu tot juli 2016 om te verhuizen. Zij die op dat bericht niet vóór half januari 2016 positief reageren, kunnen een dagvaarding verwachten.

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.