Campus

Kunstroute op de campus

Op de campus, bij het science centre en The Green Village, is van 16 tot 18 februari elke avond kunst te bekijken. De ruim 25 experimentele technologische installaties zijn onderdeel van de kunstroute Highlight Delft. Ook in het centrum is een kunstroute te vinden, in dit geval tussen het centraal station en theater De Veste.

Eén van de kunstwerken is Komorebi, te vinden in het Mien Ruyspark, naast The Green Village. Komorebi is ontworpen door Matteo Marangoni en Dieter Vandoren. Het werk bestaat uit tientallen kunstmatige beestjes die reageren op licht, geluid en elkaars gedrag. Daarmee wordt een zwerm insecten uitgebeeld. (lees verder onder de foto)

De kunstmatige beestjes van Komorebi. (Foto: Highlight Delft)

In het park Spoorloos, achter station Delft CS, is een bloemenveld met honderd 3D-geprinte bloemen te vinden. Speciaal geprogrammeerde software zorgt voor de belichting van de bloemen, waardoor zij er allemaal uniek uit zien. De bloemen zijn ontworpen door bouwkunde-alumnus Luuk Meints.

  • De route op de campus is ongeveer 1,7 kilometer lang en begint bij X. De route in het centrum is zo’n 2,3 kilometer en start bij The Social Hub. Beide routes zijn elke avond tussen 17:30 en 23:30 te bezoeken. Tickets zijn verkrijgbaar via highlightdelft.nl  (RvdW)
Wetenschapsredacteur Rob van der Wal

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

K.S.vanderWal@tudelft.nl

Comments are closed.