Onderwijs

KIVI doopt ingenieursprijs om

De naam van wijlen prins Friso wordt verbonden aan de verkiezing van de Ingenieur van het Jaar. De eerste Prins Friso Ingenieursprijs zal op 18 maart 2015 worden uitgereikt.

Prins Friso was zelf ingenieur. Hij studeerde mechanical engineering aan het College of Engineering van de University of California en luchtvaart- en ruimtevaarttechniek aan de TU Delft. Hij studeerde in 1994 af in Delft. Tegelijkertijd studeerde hij bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

De ingenieursprijs wordt jaarlijks uitgereikt door het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI). Volgens het KIVI bewoog prins Friso ‘zich nadrukkelijk op het snijvlak van ingenieurswetenschappen en maatschappij’. “Prins Friso heeft zijn kennis en vaardigheden altijd vakoverstijgend en in brede context ingezet. Hij wees daarbij steeds op het belang van innovatie en het interesseren van jongeren voor techniek.”

Nominaties voor de eerste Prins Friso Ingenieursprijs kunnen nog tot 12 januari worden ingediend, meldt het KIVI. Dit jaar werd de Delftse alumna Karianne Lindenhovius Ingenieur van het Jaar.

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.