Onderwijs

Kinderen testen IO-speelgoed

Een spannende ochtend vandaag voor 250 eerstejaars studenten industrieel ontwerpen. Voor het eerst in hun loopbaan staan ze oog in oog met de kritische gebruikers van hun producten. Kleuters in dit geval.

Gejuich van kleuters in de hal van Industrieel Ontwerpen. De jongens hebben een punt gescoord tegen de meisjes bij het houten flipperkastspel. Tweehonderd schoolkinderen zijn woensdagochtend 6 april op de TU om speelgoed-prototypes te testen die eerstejaars IO-studenten hebben ontworpen voor het vak ‘product ontwerpen 2’.

Terwijl de kinderen spelen, observeren de studenten hun gedrag: hoe gebruiken ze het speelgoed en vooral: vinden ze het leuk? Alle speeltjes die in de hal staan uitgestald, hebben een mechanisch onderdeel. En waar het bij het flipperkastje meteen duidelijk is hoe hij werkt, hebben andere constructies wat meer uitleg nodig. Uiteindelijk maakt het de kinderen niet veel uit. Zij verzinnen zelf wel een spelletje met de plastic ringen en het houten draaimechanisme waar ze op zouden moeten.

Volgende week presenteren de studenten de eindresultaten van hun projecten.

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.