Ongecategoriseerd

Kerst in Utopia

Het is midden december en voordat we de auto instappen, laten we de airco eerst even een paar minuten loeien om niet spontaan te ontbranden. Je zou na het werk bijna de laatste ‘Avondetappe’ of ‘Zomergasten’ terugkijken, maar de Zuid-Afrikaan is met heel andere dingen bezig.

Kerstmis komt eraan. Winkels worden uitgedost, kerstbomen worden opgetuigd, de Kerstman draagt z’n zelfde warme kledij en Chris Rea is ‘driving home for Christmas’. Ze dromen van een Kerst in Utopia, want sneeuw en haardvuur is het laatste wat ze hier gaan krijgen.

Terwijl het kantoor van WSP al vrijwel onbemand is draaien wij onze laatste dagen voor de kerstvakantie. Na het voorspoedig afronden van de Analyse was de deadline voor het tweede deel van het rapport ietwat rooskleurig gepland. Er wordt wat gestoeid met waardes en ontwerpen maar onder het mom van ‘voortschrijdend inzicht’ is alles te verklaren. De review van het rapport is het spektakelstuk van de week. Een dag lang discussiëren over de betekenis van de puntkomma en het verschil tussen een ‘offloaded’ en een ‘unloaded’ schip. Een geweldige dag voor Frans, die deze keer de eindredacteur van het rapport is.

Dinsdag is een nationale feestdag, Versoeningsdag, en dat betekent dat het hele land een dag vrij is. De dinsdag vrij, dat breekt zo lekker de week. We grijpen de kans om een hike te lopen in Jonkershoek waar we een verfrissende duik nemen bij een waterval. In het weekend werd op zaterdag de Tafelberg beklommen en werd het einde van het Afrikaanse continent, Cape Point en Kaap de Goeie Hoop, bezocht. Alhoewel Rick enigszins verbitterd is over het feit dat Kaap de Goeie Hoop niet samenvalt met Cape Point én Kaap de Goeie Hoop niet het meest zuidelijke puntje is van Afrika (maar het meest zuidwestelijke), beleven we hier een prachtig en ‘National Geographic’ verantwoord weekend.

Na de kerstvakantie stappen we over van de havenindeling naar specifieke oplossingen voor de aanleg van de haven. Zo zullen we waarschijnlijk kijken naar de aanleg van golfbrekers, golfdemping in de haven en funderingen van kademuren. Tijdens de vakantie pakken we de auto en volgen we de Garden Route naar het oosten waar we op verschillende plekken verblijven om alles van de natuur en cultuur op te snuiven. Kerst in je zwembroek met een barbecue op het strand, dat lijkt volgens ons toch meer op Kerst in Utopia! 

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.