Campus

Ja/Nee

Stumass (Studeren met ASS, Autisme Spectrum Stoornis red.) heeft begin september een derde locatie in Delft geopend waar studenten met autisme woonbegeleiding krijgen.

Het gaat om een rustige plek in het centrum, waar nog enkele kamers vrij zijn. In totaal biedt Stumass in Delft nu plek aan 22 studenten. Die moeten na hun studie wel andere woonruimte zoeken, vertelt Eelke Eggink, leidinggevende bij Stumass regio West.

 1. Er is in Delft nu genoeg woonbegeleiding voor studenten met autisme.
  ja
 2. Studenten met autisme die in een huis van Stumass wonen, studeren succesvoller dan wanneer zij zelfstandig zouden wonen.
  ja
 3. Het is stigmatiserend om studenten met autisme samen in een huis te zetten.
  Nee
 4. In principe zijn alle woningen geschikt voor woonbegeleiding aan studenten met autisme.
  Ja
 5. Op welke stelling wil je terugkomen?
  “Op 1. Er is een grote vraag naar begeleiding voor studenten met autisme. Nu we open plekken hebben, zou je zeggen dat er geen tekort is. Maar de vraag die ons nog niet bereikt heeft, is groter. Dat weten we door verwijzers waaronder de TU Delft, en door de aanvragen die niet worden gehonoreerd omdat er bijvoorbeeld geen indicatie is of omdat er soms sprake is van meervoudige problematiek. De landelijke wachtlijst is groter dan het aantal plekken dat we kunnen bieden.
Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.