Onderwijs

Handicap-onvriendelijke opleidingen moeten dicht

Opleidingen die niet toegankelijk zijn voor studenten met een handicap, komen vanaf volgend jaar niet door de accreditatie.

De toegankelijkheid van onderwijsinstellingen voor gehandicapten en chronisch zieken wordt voortaan een hard criterium voor de accreditatie van opleidingen.

In een nota over het nieuwe accreditatiestelsel schreef (toen nog) minister Plasterk van Onderwijs dat hij dat wettelijk wilde vastleggen. Eerder al had Plasterk een commissie aan het werk gezet die adviseert over het verbeteren van de voorzieningen voor studenten met een functiebeperking.

Het expertisecentrum handicap en studie is erg blij met de voorgestelde wijziging. “Besturen van hogescholen en universiteiten worden zo gedwongen om beter over de problemen van studenten met een handicap na te denken”, zegt een woordvoerder.

Het expertisecentrum bespreekt nu met accreditatieorganisatie NVAO hoe de toegankelijkheid voor gehandicapten precies gemeten moet worden. Het nieuwe accreditatiestelsel moet in januari 2011 ingaan.

De grootste ramp die universitair Nederland ooit heeft getroffen. Zo omschrijft minister Plasterk de brand die Bouwkunde op 13 mei 2008 verwoest. Hij schenkt 25 miljoen.

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.