Campus

Groene Tijgers, en horizontaal en verticaal rennen

De ‘Groene Tijgers’ hielden zaterdag huis op het korfbalveld. Twee dagen later beklommen TU-medewerkers en toproeiers in volle ren het trappenhuis van EWI, van onder tot boven. Atleten die het liever horizontaal doen kunnen zich binnenkort weer verheugen op een zestal Winterse Wippolderlopen.


Opnieuw sloegen de Groene Tijgers zaterdag genadeloos toe. Nee, het gaat hier niet om stoere rugbyers, in stevige hulpstukken verpakte american footballers of wild op elkaars stick inslaande lacrossers of andere sporters voor wie binnen het kader van de spelregels enig fysiek geweld op het speelveld is toegestaan. Wel om de in het groen gestoken korfballers van Paal Centraal die de veldcompetitie begonnen met vier opeenvolgende zeges. 


Zaterdag kreeg ELKV in Delft een fiks pak op de broek (14-7), waarna het aangeslagen terugkeerde naar Etten-Leur. “Hoewel we ze na rust meer ruimte boden, is de winst geen moment in gevaar gekomen”, aldus de geruststellende woorden van clubverslaggever Bert Leeuwis. 


Bikkels waren ook de TU-medewerkers die maandagmiddag in het kader van de Vitaliteitsweek de 313 treden van het trappenhuis van EWI beklommen in zo hoog mogelijk tempo. Een ‘uitdaging’ heet zoiets. Of het gezond is is de vraag, maar een pittige onderneming was het wel. Er waren er die na aankomst op de 23ste verdieping regelrecht naar de wc geleid moesten worden. Onder de deelnemers ook zeven internationale topsporters van roeivereniging Proteus. “Zij kwamen bekaf boven”, vertelde Proteus-voorzitter en ooggetuige Rick Driessen. 


De roeiers wilden het eventueel veroverde prijzengeld overdragen aan het Spierfonds. “We zijn topsporters dus we gaan uiteraard voor de winst en voor het prijzengeld”, kondigde initiatiefnemer en zilveren WK-medaillewinnaar Arnoud Greidanus kordaat aan. Het algemeen klassement won hij niet, maar hij was wel de snelste van de zeven topatleten. Gelukkig was daar een aparte categorie voor, zodat er toch prijzengeld kon worden overgemaakt naar het goede doel. 


Over lopen gesproken. De herfst is nog maar net begonnen, maar de studententak van AV De Koplopers begint op 17 oktober alweer aan zijn traditionele reeks van zes Winterse Wippolderlopen. De vaste trajecten beslaan 4.6 en 6.9 kilometer. Wie nog nooit heeft hardgelopen kan een week eerder gratis les krijgen van een hardlooptrainer (info: www.dekoplopers.nl).

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.