Onderwijs

Grappen en grollen in onderwijsland

De Radboud Universiteit gaat seks op de campus gedogen en de Landelijke Vakbond fuseert met de Vereniging Basisinkomen: het is weer oppassen geblazen vandaag.

Het is 1 april en de actievoerders in het Maagdenhuis beten vannacht het spits af. Ze laten in een vrolijk persbericht weten dat de bezetting van het Maagdenhuis is overgenomen door beroepsdemonstranten en krakers. “Het was al langer een hardnekkig gerucht, maar nu is het officieel.”

De kersverse actiegroep De Nieuwe Demonstrant heeft de zes eisen van De Nieuwe Universiteit “in één van de overvolle prullenbakken in het monumentale pand gegooid en vervangen door één enkele eis: studiepuntjes”. Bijkomend voordeel: het bestuur van de Universiteit van Amsterdam kan dan alsnog aan de rendementseisen voldoen.

De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) haakt aan bij het nieuwe leenstelsel voor studenten en kondigt aan te willen fuseren met de Vereniging Basisinkomen. “Een basisinkomen zal er voor zorgen dat studenten geen torenhoge schuld hoeven aan te gaan en zich vooral weer bezig kunnen gaan houden met studeren”, denkt de LSVb.

De redactie van het Nijmeegse Vox brengt ondertussen het opmerkelijke nieuws dat de Radboud Universiteit Nijmegen seks op de campus gaat gedogen en reguleren. Het aantal klachten begint de spuitgaten uit te lopen, verbieden heeft geen zin en daarom zal de universiteit ‘geschikte intieme locaties’ oftewel Radboud relax rooms aanwijzen, waar de kans op ontdekking vrijwel uitgesloten is.

En dan zijn er nog de verhalen die helemaal geen 1-april grap blijken te zijn. Zo bezweert een redacteur van de Utrechtse universiteitswebsite DUB dat het idee om studenten die “niet in staat zijn fatsoenlijk Nederlands te spreken” een negatief bsa te geven, écht geen grap is en vraagt een Nijmeegse professor zich op Twitter af of de vragen die gesteld worden in het kader van de nationale wetenschapsagenda misschien als grapje bedoeld zijn.

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.