Sodexho nam afgelopen maandag de catering voor de TU over van Avenance. Hennie Dijksman (63) is een van de caissières en cateringmedewerkers in het bedrijfsrestaurant van de aula.
Hoe lang werkt u al voor de TU?
“Ik werk hier al 22 jaar, vroeger vooral boven het bedrijfsrestaurant van de aula. Het gaat dan vooral om lunches bij congressen en recepties bij promoties. Ik sta achter het buffet, vul bij, maak broodjes en tosti’s. Dat bevalt heel goed. Ik heb nog geen geraniums gekocht waar ik achter ga zitten.”
Deze week staan er ontzettend lange rijen voor de kassa’s. Hoe komt dat?
“We moesten even opstarten. Sodexho nam eigen kassa’s mee. Vrijdag gingen de oude kassa’s weg en maandag stonden er nieuwe.”
Hebben jullie geen training gekregen?
“Nee, maar na de eerste dag ging het al een stuk beter. Gewoonlijk hebben we rijen snel weggewerkt. Nu is het hier extreem druk. Waarom weet ik niet.”
Krijgen jullie veel opmerkingen van hongerige studenten en medewerkers?
“Ja, mensen zuchten en zeggen: ‘Tjonge jonge, wat duurt dat lang’ en ‘O wat is het duur’. De soep is duurder geworden: de heldere soep is van 50 naar 65 eurocent gegaan en de gebonden soep van 65 eurocent naar één euro. Dat is het gesprek van de dag. De patat is van een euro naar 1,25 euro gegaan. Goedkoper zijn sommige frisdranken en yoghurtdrinks. Dat scheelt soms wel 20 eurocent, maar daar hoor je mensen niet over.”
Worden jullie niet gek als er zoveel mensen op je staan te wachten?
“Sommigen wel, maar ik niet. Je moet in de catering tegen stress kunnen, anders maak je fouten.”
Het personeel is overgenomen door Sodexho. Waren het spannende tijden voor jullie?
“Ja, begin mei hoorden we dat de catering overgenomen werd per 1 juli. Ik ging toen net op vakantie en dacht: ‘Ik zie het wel’. Dit is al de vierde keer dat ik ben overgenomen.”
Wat zijn de grootste veranderingen voor jullie?
“De kleding. Die is wel een beetje somber, maar dan hoef ik niet elke dag te verzinnen wat ik aan moet. Sodexho wil wel broodjes gezond ter plekke maken, maar daarvoor moet nog wat omgebouwd worden.”
Welke nieuwe hapjes en drankjes ziet u allemaal voorbij komen?
“Flesjes Hero en een soort thee, een nieuw sojadrankje en fruitdrankjes met stukjes fruit.”
Hoe doen de biologische producten het?
“Die heb ik nog niet zo veel gezien. Zo gauw het duurder wordt, haken mensen af.”
Wat is het meest verkochte product?
“Favoriet zijn de nasi- en bamischotels.”
Hebben jullie zelf nog wel tijd voor een lunch?
“Die kan er bij inschieten. Meestal eet ik een broodje en een banaan tussendoor.”
Hennie Dijksman. (Foto: Hans Stakelbeek/FMAX)
Hoe lang werkt u al voor de TU?
“Ik werk hier al 22 jaar, vroeger vooral boven het bedrijfsrestaurant van de aula. Het gaat dan vooral om lunches bij congressen en recepties bij promoties. Ik sta achter het buffet, vul bij, maak broodjes en tosti’s. Dat bevalt heel goed. Ik heb nog geen geraniums gekocht waar ik achter ga zitten.”
Deze week staan er ontzettend lange rijen voor de kassa’s. Hoe komt dat?
“We moesten even opstarten. Sodexho nam eigen kassa’s mee. Vrijdag gingen de oude kassa’s weg en maandag stonden er nieuwe.”
Hebben jullie geen training gekregen?
“Nee, maar na de eerste dag ging het al een stuk beter. Gewoonlijk hebben we rijen snel weggewerkt. Nu is het hier extreem druk. Waarom weet ik niet.”
Krijgen jullie veel opmerkingen van hongerige studenten en medewerkers?
“Ja, mensen zuchten en zeggen: ‘Tjonge jonge, wat duurt dat lang’ en ‘O wat is het duur’. De soep is duurder geworden: de heldere soep is van 50 naar 65 eurocent gegaan en de gebonden soep van 65 eurocent naar één euro. Dat is het gesprek van de dag. De patat is van een euro naar 1,25 euro gegaan. Goedkoper zijn sommige frisdranken en yoghurtdrinks. Dat scheelt soms wel 20 eurocent, maar daar hoor je mensen niet over.”
Worden jullie niet gek als er zoveel mensen op je staan te wachten?
“Sommigen wel, maar ik niet. Je moet in de catering tegen stress kunnen, anders maak je fouten.”
Het personeel is overgenomen door Sodexho. Waren het spannende tijden voor jullie?
“Ja, begin mei hoorden we dat de catering overgenomen werd per 1 juli. Ik ging toen net op vakantie en dacht: ‘Ik zie het wel’. Dit is al de vierde keer dat ik ben overgenomen.”
Wat zijn de grootste veranderingen voor jullie?
“De kleding. Die is wel een beetje somber, maar dan hoef ik niet elke dag te verzinnen wat ik aan moet. Sodexho wil wel broodjes gezond ter plekke maken, maar daarvoor moet nog wat omgebouwd worden.”
Welke nieuwe hapjes en drankjes ziet u allemaal voorbij komen?
“Flesjes Hero en een soort thee, een nieuw sojadrankje en fruitdrankjes met stukjes fruit.”
Hoe doen de biologische producten het?
“Die heb ik nog niet zo veel gezien. Zo gauw het duurder wordt, haken mensen af.”
Wat is het meest verkochte product?
“Favoriet zijn de nasi- en bamischotels.”
Hebben jullie zelf nog wel tijd voor een lunch?
“Die kan er bij inschieten. Meestal eet ik een broodje en een banaan tussendoor.”
Hennie Dijksman. (Foto: Hans Stakelbeek/FMAX)

Comments are closed.