Campus

Delftse teamsporters mogen de wei weer in

Vanaf woensdag 3 maart mogen jongeren tot 27 jaar buiten weer in groepen sporten. Zonder afstandsbeperkingen. Delftse studentensportverenigingen staan te trappelen.

Hockeyers voor de deur van X in oktober 2020. (Foto: Dalia Madi)

“Daar zijn we natuurlijk ontzettend blij mee”, jubelt secretaris Vlei Blommers van voetbalclub Ariston’80. “We proberen met online-activiteiten contact te houden met onze leden, maar om ze blij te zien rondrennen op het veld is toch het leukst. Het is sowieso fijn om elkaar weer eens live te zien.”

Een duidelijk plan is er nog niet. “We zijn afhankelijk van X, het sportcentrum, zij bepalen de regels. Hoeveel mensen er op het complex mogen, et cetera. Binnen die regels willen we de mogelijkheden bekijken.”

De vraag is of iedereen het aandurft. “De meesten zullen blij zijn dat we weer kunnen voetballen”, denkt Blommers. “Daar zijn ze lid voor geworden. Het is niet ineens allemaal voorbij, dus we gaan elkaar heus niet knuffelend om de hals vliegen. Leden die in de zorg stage lopen, zullen extra voorzichtig zijn.”

Teamverband
Voorzitter Isa den Besten van ultimate frisbeevereniging Force Elektro is ook ‘hartstikke blij’. “Het is vooral fijn dat we in teamverband kunnen werken. Er mogen nu alleen tweetallen trainen. Daar kun je geen wedstrijdsituaties mee nabootsen. Dat we geen anderhalve meter afstand meer hoeven houden, is prettig.”

Ook haar bestuur wacht de aangeboden mogelijkheden vanuit X af. “De overheid geeft het maximaal aantal mensen op een veld niet aan, maar X zal daar veilige regels voor opstellen.”

‘Heerlijk dat we eindelijk weer wat mogen’

Den Besten denkt niet dat er veel leden huiverig zullen zijn om mee te doen. “Tijdens eerdere groepstrainingen is niemand positief getest. Ik voorzie daar geen problemen.”

Vet blij
Korfbalclub Paal Centraal staat klaar om concrete trainingsplannen te smeden. “Dat we weer in groepen kunnen sporten is top”, reageert voorzitter Lyanne de Haas. “Wij zijn er vet blij mee, want iedereen heeft het korfballen enorm gemist. Het allerfijnst is dat je geen afstand hoeft te houden.”

Normaal gaan de korfballers, die ’s winters in de zaal actief zijn, pas half april naar buiten. De Haas hoopt dat dat nu eerder kan. “Mocht het kouder worden, dan zijn we niet te beroerd om in thermokleding te trainen.”

Balletje slaan
Bij hockeyvereniging Dopie zijn ze ‘mega-enthousiast’, vertelt secretaris Nikki Bruurs. “Heerlijk dat we eindelijk weer wat mogen. Als je met zijn tweeën traint, kun je alleen maar een balletje slaan.” De club is met de andere TU-hockeyverenigingen DSHC en Scoop alvast in gesprek over mogelijk te organiseren onderlinge toernooitjes na verloop van tijd.

De leeftijdsgrens is wel lastig. Wat 27-plussers, een relatief kleine groep, kan worden aangeboden is ongewis. Het zal qua urenindeling sowieso passen en meten worden zolang de avondklok geldt.

De staf van X bespreekt momenteel met de verenigingen en de docenten hoe de trainingen vanaf 3 maart veilig kunnen opstarten. “Ik verwacht dat er maandag meer duidelijkheid is over wat we kunnen aanbieden de komende periode”, laat sportcoördinator Peter Boerefijn weten.

Jimmy Tigges / Redacteur Sport

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.