Campus

Delftse Klanken – Feest maken

Een goede coverband worden en feest maken. Dat beoogden zanger Roy Koers en zijn drummende huisgenoot Eelke Kingma in 2004. Op Virgiel sloten bassist Sven Butteling en gitarist/toetsenist Michiel Schepers zich aan.

Met het enige zelf geschreven nummer One Night Stand wonnen ze de Delftse voorronde van het AHC-studentensongfestival. Hun eerste optreden nota bene. Hoogstaand was de tekst niet, erkent Kingma, wel pakkend: ‘woohoo, ik wil niks anders meer, woohoo, we doen het nog een keer.’ “We komen nog steeds mensen tegen die zeggen: o, waren jullie dat?” Met de derde plaats in de landelijke finale was de naam Juicy Rocks gevestigd. De groep, later uitgebreid met zangeres Inge Müller, werd een veelgevraagde act.

Kingma: “Er zijn een boel leuke, rare dingen gebeurd. We speelden ooit op een feestje, met een privétap op het podium. Onze bassist moest halverwege een nummer zo nodig plassen dat hij stopte en naar de wc ging. We speelden gewoon door en maakten het nummer af toen hij terugkwam.”
Pop, rock en swing spelen ze. Counting Crows, Anouk, Robbie Williams, Bløf, Red Hot Chili Peppers, en als extra element dancehits. “Dat verwachten ze niet van een rockband. Zo kun je je eigen karakter aan een optreden geven. Soms ook gooien we een andere stijl tussendoor. Bij So Lonely van The Police spelen we bijvoorbeeld ineens een stukje reggae.”

Ze studeerden af, gingen werken en waaierden uit, maar de band bleef bestaan, tot hun eigen verbazing. Optreden doen ze nu gemiddeld één keer per maand. Als ze tijd hebben studeren ze nieuw materiaal in. “We willen niet steeds dezelfde nummers spelen. Behalve Liquido van Narcotic, die blijft erin. Dan gaat iedereen springen. We oefenen ‘m nooit, daar hebben we geen zin in. Op het podium blijft-ie leuk omdat iedereen zo ontzettend losgaat.”

www.juicyrocks.nl

Normaal gesproken laten rugbyers zich niet zo snel afschrikken door kou of slechte terreinomstandigheden. Zondag werd echter het enige rugbyveld op het sportcentrum afgekeurd. Dat was jammer, want zowel voor de heren van DSR-C als die van Thor stond er een alles-of-niets-wedstrijd op het programma. In het duel van eerstgenoemden tegen REL uit Etten-Leur zou worden gestreden om de onderste twee posities in de ereklasse en daarmee om de kansen op handhaving op het hoogste landelijke niveau. De wedstrijd van Thor kon wel worden afgewerkt, maar op het veld van tegenstander Sparta. Het ‘thuisduel’ in Capelle aan de IJssel had als inzet de verdeling van de bovenste twee plekken in de vierde klasse. “Het was een lekker pittige wedstrijd”, vertelt captain Francis Ndonga wiens ploeg met 19-11 ten onder ging. “Beide teams gingen tot het uiterste, maar ik denk dat de beste heeft gewonnen. Zij maakten gebruik van een paar fouten bij ons waardoor ze konden scoren.” De titelkansen zijn met een wedstrijd minder voor de boeg dan Sparta plus twee punten achterstand flink geslonken, weet de aanvoerder. De kloof met nummer drie is echter zo groot dat de tweede plaats verzekerd lijkt en die geeft straks recht op een play-off voor promotie naar de derde klasse.
De volleyballers hadden weinig last van het onaangename weer. Vrijdagavond traden de heren van Punch in een warme hal aan tegen het derde van Taurus, overigens niet te verwarren met de Delftse studentenvoetbalclub met diezelfde naam. De gepromoveerde TU-ploeg zit dringend verlegen om wedstrijdpunten, wil zij ook komend seizoen in de derde regiodivisie uitkomen. “De eerste helft van de competitie ging het redelijk goed”, vertelt Koen Keijsers. “Na de kerstvakantie gaat het wat minder, onder meer omdat we drie geblesseerde spelers missen.” Twee keer leed zijn team in het nieuwe jaar een kansloze nederlaag, maar tegen Taurus had er volgens de heren-1-speler meer in gezeten. “Het ging best goed. We waren wat beter aan elkaar gewend met de nieuwe groep, maar we hebben toch maar één setje gepakt.” Keijsers vestigt zijn hoop op de komende wedstrijden tegen Florie/NCV 2. Tegen de hekkensluiter kunnen flink wat punten gepakt worden.
De dames van Punch konden op dezelfde avond tegen Netwerk de punten goed gebruiken om lekker veilig in de middenmoot mee te kunnen blijven draaien. Het duel op het sportcentrum kende een spectaculair verloop. Na twee sets (20-25, 23-25) stond de ontmoedigende tussenstand 0-2 op het scorebord. De Delftse studentes hadden blijkbaar wat tijd nodig om hun draai te vinden, maar toen ging het ook goed. Met ruime marges trokken zij de laatste drie sets naar zich toe (25-21, 25-11, 15-8), waardoor toch nog de zege werd binnengehaald.

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.