Eind 2009 wil gitarist Niels van der Geld een funky discoband oprichten. Hij is de geijkte rock een beetje beu: “Bij rockmuziek spelen vier soloartiesten elk hun partij.
Bij disco vul je elkaar veel meer aan met je eigen dingetjes. Met gitaarloopjes bijvoorbeeld, van die hele kleine lickjes die op zich niets betekenen, maar bijdragen aan het grotere geheel. De synergie der delen is heel erg mooi. In disco en funk zit veel meer diepgang dan in van die britpop-achtige indiebandjes. Die ken je na een tijdje wel. De muziek van Abba zit heel knap in elkaar, wat je er ook van vindt.”
Via de geïnteresseerde toetsenist Dorus Galama worden ook een zangeres, bassist en drummer gevonden. Zo ontstaat Destination: Rotation. Het eerste optreden is op het buitenterras van Laga, op 12 mei. “Het geluid was bagger, het was zes graden, iedereen was strontverkouden, maar het was wel leuk.”
Na de zomer hebben ze twee uur aan repertoire in de vingers. Zo kunnen ze de setlist variëren. Kylie Minogue spelen ze, Prince, Sylvester, maar ook Whigfield. De muziek zo arrangeren dat nummers naadloos in elkaar overlopen, dat vinden ze mooi. ‘I’m Coming Out’ koppelen aan ‘I’m Gonna Dance With Somebody’, ‘Hot Stuff’ aan ‘Lady Marmelade’. Het publiek vindt het prachtig. “Als dat er massaal op gaat dansen, is dat een mooie vorm van feedback die je krijgt. Zelf staan we ook behoorlijk te swingen op het podium. Als je muziek maakt die je zelf leuk vindt, moet je dat ook laten merken.” Glitterkleding moet de optredens nog meer kracht bij zetten. “Optreden is gewoon een kick. Jezelf geven plus opgaan in de muziek, ook al is het foute disco. Naar de rest van de band luisteren is belangrijk. Dan valt alles op zijn plek.”
Robert McCall (27) studeerde bij CiTG af met het afstudeeronderwerp ‘Het modelleren van de overstroming van duinen’. “Door zeespiegelstijging en klimaatverandering neemt de belasting op kusten tijdens stormen steeds toe en dus wordt de kans op overstroming groter. Het is nodig goede voorspellingen te kunnen maken van waar en wanneer een overstroming plaats kan vinden. De huidige voorspellingsmodellen voor duinoverstroming zijn niet toereikend omdat ze niet overal toepasbaar zijn. Tijdens mijn afstuderen heb ik meegeholpen aan het ontwikkelen van een nieuw model om duinoverstroming te simuleren, genaamd XBeach. Dit model pakt duinerosie, duinoverstroming en duindoorbraak op een innovatieve proces-gebaseerde wijze aan, waardoor het niet de beperkingen heeft van zijn voorgangers. Dit model heb ik gevalideerd aan de hand van een case study. Daarbij heb ik de condities tijdens orkaan Ivan (2004) op een eiland voor de kust van Florida nagebootst. Dit was de eerste keer dat een werkelijk geval van duinoverstroming is gesimuleerd met een 3D-model. Het model bleek goed in staat te zijn de duinoverstroming te simuleren.”

Comments are closed.