Onderwijs

Dekker: Einstein en Michelangelo moesten ook hard werken

De weg naar succes is eigenlijk heel eenvoudig, vertelde staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs vandaag bij de examenuitreiking van het Marnix Gymnasium in Rotterdam. “Benut je talenten door hard te werken.”


Dekker hield gisteren een onaangekondigde toespraak bij de diploma-uitreiking van de Rotterdamse gymnasiasten. Hij verwees naar Einstein en Michelangelo, maar ook naar Robin van Persie en Afrojack.


Wat deze mensen gemeenschappelijk hebben? Ze moesten hard werken om uit te blinken, vertelde Dekker. “Einstein zei het ooit heel treffend: genialiteit is 1 procent talent en 99 procent hard werken.”


De leerlingen moeten volgens de staatssecretaris niet blindvaren op hun talent. “Het is net topsport. Ook Robin van Persie heeft duizenden trainingsuren moeten maken, voordat hij ze er met zo veel gemak inschoot. Net als Afrojack, die zich eerst het eelt op de vingers moest draaien, voordat hij iedere dansvloer op de aardbol veroverde.”


Hij citeerde Michelangelo: “Het echte gevaar ligt voor de meesten onder ons niet in het feit dat we te hoog reiken en missen, maar dat we te laag mikken en ons doel halen.”

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.