Campus

De fiets van…

Naam: Bram Beernink (20, Technische Informatica)Merk: FavoritGekocht voor: Van moeder overgenomenOpvallend: De fiets is van Tsjechische makelijAl van ver hoor je Bram Beernink aankomen.

Of beter gezegd, hoor je zijn fiets aankomen. “Ach, hij brengt je van A naar B”, zegt Beernink gelaten. Hoewel hij wel graag een andere fiets zou willen. Heel begrijpelijk, gezien de staat van de fiets. De koplamp bungelt aan een draadje, spatborden zijn doorgesleten, de trappers staan op half zeven en de terugtraprem doet het slecht. “Laatst ging het bijna fout op het kruispunt, ik kon nog net op tijd tot stilstand komen.” De gebreken hebben waarschijnlijk alles te te maken met de leeftijd van de fiets. “Hij is van mijn moeder geweest”, zegt Beernink, “dus misschien is ie wel ouder dan ik ben!”

De TU heeft de elektrotechnicus dr. Kofi Makinwa (EWI) benoemd tot Antoni van Leeuwenhoek hoogleraar. De Antoni van Leeuwenhoek leerstoelen zijn bedoeld om jonge, excellente wetenschappers vroegtijdig te bevorderen tot hoogleraar zodat zij hun wetenschappelijke carrière maximaal kunnen ontwikkelen. Makinwa (1964) richt zich op het ontwerp van geïntegreerde schakelingen en slimme sensor-systemen. “In de toekomst wil ik me toeleggen op autonome sensor-systemen”, vertelt hij. “Deze moeten genoeg energie kunnen putten uit omgevingsbronnen als trillingen, zonlicht, temperatuurverschillen en radiogolven.” Makinwa is ook lid van De Jonge Akademie van de KNAW. Hij heeft dertien octrooien en meer dan tachtig wetenschappelijke publicaties op zijn naam.

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.