Campus

De fiets van…

Naam: Guus van Dam (medewerker FMVG)Merk: ’t Mannetje in AmsterdamOpvallend: Dagelijks te zien in en om het MekelparkDe bakfiets heeft al wat deukjes en gebruikssporen, maar dat mag ook wel.

“Bijna alle dagen ben ik ermee onderweg, om groen op te halen, of de prullenbakken te legen”, vertelt Guus van Dam, “want auto’s kunnen hier in het nieuwe Mekelpark niet komen.” Van Dam is zuinig op zijn bakfiets, die hij al vanaf 2002 gebruikt. “Dit is inmiddels al de tweede”, legt hij uit. Ondertussen wordt hij van alle kanten begroet door passerende medewerkers van de TU. “Hallo Guus”, klinkt het regelmatig. Iedereen kent Guus, en Guus kent iedereen. Toch ziet niet iedereen de bakfiets altijd staan. “Ik had de fiets eens geparkeerd, toen er uit het niets een auto tegenaan reed”, aldus van Dam. “De fiets had niks, maar de auto had wel een flinke deuk.”

De TU heeft haar eerste officiële postgraduate-opleiding. De  European postgraduate masters in urbanism bestaat al sinds 2006, maar ontving onlangs haar officiële status met een accreditatie van het centraal register hoger onderwijs. De deelnemers aan de tweejarige opleiding kregen tot nu toe de onbeschermde titel ‘master of urbanism’. Na de accreditatie mogen ze zich master of science noemen. Delft heeft ongeveer dertig deelnemers per jaar.

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.