Campus

De buren

Wonen naast studenten, hoe is dat? Gaat dat gepaard met een hoop overlast of vallen ze eigenlijk helemaal niet op? Meneer van de Wiel, Oranje Plantage 44. Buurman van het studentenhuis op nummer 45/46.

/p>

Meneer van de Wiel heeft gestudeerd in Delft en is daarom naar eigen zeggen gewend aan studentikoos gedrag. Maar wat hij heeft meegemaakt met het jongenscorpshuis naast hem slaat alles. “Dronken jongens die je uitschelden en bekogelen en je dochters lastig vallen. Er zijn goede en slechte tijden. Gelukkig leven we nu in een redelijk rustige periode.” Van de Wiel is niet blij met het varkenshok dat aan zijn tuin grenst. ’s Zomers scharrelen daar varkens rond, die een belangrijke rol spelen in de kennismakingstijd. “Dit geeft een enorme stank, net als de afvoerpijp van het verwarmingssysteem van hun jacuzzi dat langs mijn balkon loopt. De afgelopen twee zomers hebben wij vanwege de stank en de vliegen binnengezeten.”
Soms kon Van de Wiel nachten niet slapen door de overlast van de feesten. Zelfs een door de studenten georganiseerd buurtfeest ontaardde in een twee dagen durend studentenfeest, waar de buurt alleen maar last van had. “Het spelletje van lawaai, politie, minder lawaai, politie weg, weer lawaai, verlies je na verloop van tijd.” Enkele jaren geleden heeft Van de Wiel vanaf zijn balkon een video-opname gemaakt van de wantoestanden in de achtertuin van de jongens. Die opname was van fundamenteel belang bij de aangifte van hem en de buurt tegen het studentenhuis. Sindsdien is er veel veranderd. De meeste feesten worden nu niet meer in of rond het huis gehouden en excessen zoals vijf nachten durende tuinfeesten ‘met prostituees’ zijn niet meer aan de orde. “Bovendien zijn er altijd jongens die je tegemoet komen en het beste ervan willen maken. Tegenwoordig vindt er niet alleen druk vanuit de wijkagent plaats, maar ook vanuit het corps. Een fijne ontwikkeling.” (DL)

Dit is de laatste aflevering van ‘De Buren’. Na de voorjaarsvakantie komt op deze plek een nieuwe rubriek.

Buffet Blauw

Mekelweg 5

Donderdag 28 maart

Gebonden aspergesoep/vermicellisoep*.

Dessert: Chocolademousse.

Dagschotel: Runderburger met stroganoffsaus, gemengde groenten, frites.

Luxe: Runderentrecôte met kruidenboter, frites, salade.

Van 16.30-19.30 uur keuze uit: Runderburger/ runderlever. Frites/ gekookte aardappelen. Gemengde groente/ bloemkool. Groenteburger/ saus.

Vrijdag 29 maart

Heldere kippensoep/toscaanse uiensoep*.

Dessert: Perzikyoghurt.

Dagschotel: Boomstammetje, gebakken aardappelen, prei à la crème.

Luxe: Lamsrollade met mintsaus, gekookte minikriel, peultjes.

Van 16.30-19.30 uur keuze uit: Boomstammetje/ runderlapje. Gebakken of gekookte aardappelen. Doperwtjes/ Chinese kool. Groenteomelet/ saus.

Maandag 1 april

Groentesoep/gebonden champignonsoep*.

Dessert: Vlaflip.

Dagschotel: Schnitzel, boontjes, frites en paprikasaus.

Luxe: Zalmmoot met dillesaus, krieltjes, peulen en worteltjes.

Van 16.30-19.30 uur keuze uit: Schnitzel/ gehaktbal. Frites/ gekookte aardappelen. Boontjes/ spitskool. Veg.burger/ paprikasaus.

Dinsdag 2 april

Heldere juliënnesoep*/erwtensoep.

Dessert: Hopjesvla.

Dagschotel: Runderlapje, broccoli, gekookte aardappelen.

Luxe: Lamskoteletjes met tijmsaus, gebakken groenten, krieltjes.

Van 16.30-19.30 uur keuze uit: Runderlapje/ speklapje. Gekookte of gebakken aardappelen. Broccoli/ rode kool. Gevulde avocado/ saus.

Woensdag 3 april

Bruine bonensoep/gebonden preisoep*.

Dessert: Chocolademousse.

Dagschotel: Maccaroni met vleessaus en salade.

Luxe: Hollandse biefstuk met pepersaus, salade en frites.

Van 16.30-19.30 uur keuze uit: Macaroni/ gekookte aardappelen. Vleessaus/ karbonade. Salade/ bloemkool. Veg. Saus.

Donderdag 4 april

Kippensoep/gebonden aspergesoep*.

Dessert: Vanillevla.

Dagschotel: Bourgondische stoofschotel, gekookte aardappelen, macedoine.

Luxe: Kabeljauw met bieslooksaus, peultjes, gekookte kriel.

Van 16.30-19.30 uur keuze uit: Stoofschotel/ varkenslapje. Gekookte of gebakken aardappelen. Macedoine/ ratatouille. Groenteragoût met tempeh/ saus.

Vrijdag 5 april

Gebonden vissoep/heldere groentesoep*.

Dessert: Yoghurt met vruchtjes.

Dagschotel: Hamburger met ui, frites, witlofsalade.

Luxe: Cordon bleu, gebakken aardappelen, snijbonen.

Van 16.30-19.30 uur keuze uit: Hamburger/ shaslick. Frites/ gekookte aardappelen. Witlofsalade/ doperwten. Boerenomelet/ hamburgersaus.

Maandag 8 april

Heldere ossenstaartsoep/gebonden bloemkoolsoep*.

Dessert: Vruchtenvla.

Dagschotel: Gebakken mosselen met remouladesaus, frites, salade.

Luxe: Halve kip, gebakken aardappelen, tomaten/ komkommersalade.

Van 16:30-19:30 uur keuze uit: Gebakken mosselen/ Duitse braadworst. Frites/ gekookte aardappelen. Tomaten-komkommersalade/ macedoine. Veg. braadworst/ zigeunersaus.

Dinsdag 9 april

Heldere groentesoep/gebonden spinaziesoep*.

Dessert: Vanillevla.

Dagschotel: Nasi met saté, atjar en kroepoek.

Luxe: Hollandse biefstuk, gebakken groente, gebakken aardappelen en stroganoffsaus.

Van 16:30-19:30 uur keuze uit: Nasi/ saté. Gekookte aardappelen/ tartaartje. Andijvie à la crëme/ atjar. Pinda-ei.

Woensdag 10 april

Gebonden kippensoep/mozaieksoep*.

Dessert: Witte chocolademousse.

Dagschotel: Spaghetti met groente-vleessaus en salade.

Luxe: Zalmmoot met bieslooksaus, worteltjes, gebakken aardappelen.

Van 16:30-19:30 uur keuze uit: Spaghetti/ gekookte aardappelen. Vlees-groentesaus/ kipfilet. Ratatouille/ salade. Veg. Spaghettisaus.

Donderdag 11 april

Heldere ossenstaartsoep/ gebonden kerriesoep*.

Dessert: Blanke vla.

Dagschotel: Gyros, frites, rauwkost.

Luxe: Lamskotelet, peultjes, gebakken kriel.

Van 16:30-19:30 uur keuze uit: Gyros/ rundersausijs. Frites/ gekookte aardappelen. Rauwkost/ bloemkool. Gevulde paprika/ knoflooksaus.

De luxe maaltijd is alleen tijdens het diner verkrijgbaar. Tussen 11.30-13.30 uur is alleen de dagschotel verkrijgbaar zoals vermeld staat.

* = vegetarisch

Openingstijden: Buffet Blauw: ma t/m vr 11.30-13.30 uur en 16.30-19.30 uur.

Bar Brasserie: ma t/m vr 9.00-20.00 uur. Het weekmenu staat ook op internet: www.fd.tudelft.nl/websites/rv/week.htm

Alcuin

Oude Delft 55-57

Maandag t/m donderdag

Ieder dag keuze uit 3 basismaaltijden: 3 soorten vlees, 3 soorten aardappelgarnituur en 4 soorten groenten, waarvan 2 salades of een luxe maaltijd. Alle maaltijden worden geserveerd met soep

Eettafel geopend ma t/m do 18.00-19:45 uur. Zondag gesloten t/m 24 februari. Prijzen (in euro%s): Basis: 2,80; Luxe: 3,90.

Het specifieke menu voor komende week is te vinden op www.virgiel.nl

Tyche

Oude Delft 123

Maandag 1 april Gesloten.

Dinsdag 2 april

Basis: Blinde vink, tuinbonen met spekjes.

XXL-menu: Spare ribs, salade en frites.

Woensdag 3 april

Basis: Gevuld eiertaartje, kerriekool met appel.

Luxe: Specialiteit van de kok: Lasagnaschotel met spinazie.

Donderdag 4 april

Basis: Nasi goreng.

Luxe: Kibbeling met knoflooksaus, ijsbergsla en rosti-vingers.

Eettafel geopend van 17.45-19.15 uur. U kan bij ons al eten vanaf 2,80 euro. Wij zijn er ook voor partijen en diners mail: DSB@tudelft.nl of internet: www.oli.tudelft.nl/dsb

Koornbeurs

Voldersgracht 1

Donderdag 28 maart

Vlees: mosterdsoep, goulash, gekookte aardappelen, paprikasalade.

Vegetarisch: mosterdsoep, groentengoulash, bruine rijst,

paprikasalade.

Vrijdag 29 maart en

Maandag 1 april

Gesloten.

Dinsdag 2 april

Vlees: Preisoep, gehaktbal, patat, spruitjes, salade met tomaat en paprika.

Veg. preisoep, gevulde paprika, bulgur, salade met tomaat en paprika, spruitjes.

Woensdag 3 april

Vlees: Gembersoep, kip-kerrie, witte rijst, worteltjes, komkommersalade.

Veg. gembersoep, groente-kerrie, bruine rijst, komkommersalade, worteltjes.

Donderdag 4 april

Vlees: Kervelsoep, schnitzel, krieltjes, spinazie, witlofsalade.

Veg. kervelsoep, camembertschnitzel, bruine rijst, witlofsalade.

Vrijdag 5 april

Vlees: Koninginnensoep, kipfilet, aardappelkroketjes, prei met kaasgratinée,

Griekse salade.

Veg. koninginnensoep, flensje met appel, noten, rozijn en

honig, aardappelkroketjes, Griekse salade, prei met kaasgratinée.

Eettafel geopend ma t/m vr van 17.30-19.30 uur. Basismaaltijd: 3,-; Soep: 0,30; Toetjes v.a. 0,30; Fruit v.a. 0,40 (bedragen in euro%s). Inl. www.koornbeurs.nl/eettafel

Delftsche Zwervers

Schiekade 3, achterste toren Kruithuiscomplex

Donderdag 28 maart

Rijst, rode kool bladerdeeg gevuld met spinazie en ei, salade. Toe: griezelmeel.

Donderdag 4 april

Groenteschotel van 6 soorten groente, rijst en eiwitten. Toe: ubertoetje.

Donderdag 11 april

WOKWEEK 2002! (geld dus ook voor het voorgerecht en het toetje!!)

Kruithuiscomplex (tegenover Proteus-Eretes). Aanmelden: (015) 2626658

Eten voor eur. 3, incl. toetje, koffie of thee en koek, en

deelname aan het avondprogramma.

Wolbodo

Verwersdijk 102-104

Maandag 1 april

Gesloten.

Dinsdag 2 april

Soep, gevulde paprika met pasta en salade.

Woensdag 3 april

Soep, lamsstoofschotel.

Donderdag 4 april

Soep, kipfiletstroganof met gebakken aardappelen en broccoli.

Eetafel geopend vanaf 18.00 zolang de voorraad strekt. Bonnetjesverkoop

voor de maaltijd begint om 18.00 à 3.20 euro. Voor de zekerheid van een

vegetarische maaltijd en een maaltijd voor grote groepen bel de kok

015-2121516 een dag van tevoren.

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.