Wonen naast studenten, hoe is dat? Gaat dat gepaard met een hoop overlast of vallen ze eigenlijk helemaal niet op? Meneer van de Wiel, Oranje Plantage 44. Buurman van het studentenhuis op nummer 45/46.
/p>
Meneer van de Wiel heeft gestudeerd in Delft en is daarom naar eigen zeggen gewend aan studentikoos gedrag. Maar wat hij heeft meegemaakt met het jongenscorpshuis naast hem slaat alles. “Dronken jongens die je uitschelden en bekogelen en je dochters lastig vallen. Er zijn goede en slechte tijden. Gelukkig leven we nu in een redelijk rustige periode.” Van de Wiel is niet blij met het varkenshok dat aan zijn tuin grenst. ’s Zomers scharrelen daar varkens rond, die een belangrijke rol spelen in de kennismakingstijd. “Dit geeft een enorme stank, net als de afvoerpijp van het verwarmingssysteem van hun jacuzzi dat langs mijn balkon loopt. De afgelopen twee zomers hebben wij vanwege de stank en de vliegen binnengezeten.”
Soms kon Van de Wiel nachten niet slapen door de overlast van de feesten. Zelfs een door de studenten georganiseerd buurtfeest ontaardde in een twee dagen durend studentenfeest, waar de buurt alleen maar last van had. “Het spelletje van lawaai, politie, minder lawaai, politie weg, weer lawaai, verlies je na verloop van tijd.” Enkele jaren geleden heeft Van de Wiel vanaf zijn balkon een video-opname gemaakt van de wantoestanden in de achtertuin van de jongens. Die opname was van fundamenteel belang bij de aangifte van hem en de buurt tegen het studentenhuis. Sindsdien is er veel veranderd. De meeste feesten worden nu niet meer in of rond het huis gehouden en excessen zoals vijf nachten durende tuinfeesten ‘met prostituees’ zijn niet meer aan de orde. “Bovendien zijn er altijd jongens die je tegemoet komen en het beste ervan willen maken. Tegenwoordig vindt er niet alleen druk vanuit de wijkagent plaats, maar ook vanuit het corps. Een fijne ontwikkeling.” (DL)
Dit is de laatste aflevering van ‘De Buren’. Na de voorjaarsvakantie komt op deze plek een nieuwe rubriek.
Buffet Blauw
Mekelweg 5
Donderdag 28 maart
Gebonden aspergesoep/vermicellisoep*.
Dessert: Chocolademousse.
Dagschotel: Runderburger met stroganoffsaus, gemengde groenten, frites.
Luxe: Runderentrecôte met kruidenboter, frites, salade.
Van 16.30-19.30 uur keuze uit: Runderburger/ runderlever. Frites/ gekookte aardappelen. Gemengde groente/ bloemkool. Groenteburger/ saus.
Vrijdag 29 maart
Heldere kippensoep/toscaanse uiensoep*.
Dessert: Perzikyoghurt.
Dagschotel: Boomstammetje, gebakken aardappelen, prei à la crème.
Luxe: Lamsrollade met mintsaus, gekookte minikriel, peultjes.
Van 16.30-19.30 uur keuze uit: Boomstammetje/ runderlapje. Gebakken of gekookte aardappelen. Doperwtjes/ Chinese kool. Groenteomelet/ saus.
Maandag 1 april
Groentesoep/gebonden champignonsoep*.
Dessert: Vlaflip.
Dagschotel: Schnitzel, boontjes, frites en paprikasaus.
Luxe: Zalmmoot met dillesaus, krieltjes, peulen en worteltjes.
Van 16.30-19.30 uur keuze uit: Schnitzel/ gehaktbal. Frites/ gekookte aardappelen. Boontjes/ spitskool. Veg.burger/ paprikasaus.
Dinsdag 2 april
Heldere juliënnesoep*/erwtensoep.
Dessert: Hopjesvla.
Dagschotel: Runderlapje, broccoli, gekookte aardappelen.
Luxe: Lamskoteletjes met tijmsaus, gebakken groenten, krieltjes.
Van 16.30-19.30 uur keuze uit: Runderlapje/ speklapje. Gekookte of gebakken aardappelen. Broccoli/ rode kool. Gevulde avocado/ saus.
Woensdag 3 april
Bruine bonensoep/gebonden preisoep*.
Dessert: Chocolademousse.
Dagschotel: Maccaroni met vleessaus en salade.
Luxe: Hollandse biefstuk met pepersaus, salade en frites.
Van 16.30-19.30 uur keuze uit: Macaroni/ gekookte aardappelen. Vleessaus/ karbonade. Salade/ bloemkool. Veg. Saus.
Donderdag 4 april
Kippensoep/gebonden aspergesoep*.
Dessert: Vanillevla.
Dagschotel: Bourgondische stoofschotel, gekookte aardappelen, macedoine.
Luxe: Kabeljauw met bieslooksaus, peultjes, gekookte kriel.
Van 16.30-19.30 uur keuze uit: Stoofschotel/ varkenslapje. Gekookte of gebakken aardappelen. Macedoine/ ratatouille. Groenteragoût met tempeh/ saus.
Vrijdag 5 april
Gebonden vissoep/heldere groentesoep*.
Dessert: Yoghurt met vruchtjes.
Dagschotel: Hamburger met ui, frites, witlofsalade.
Luxe: Cordon bleu, gebakken aardappelen, snijbonen.
Van 16.30-19.30 uur keuze uit: Hamburger/ shaslick. Frites/ gekookte aardappelen. Witlofsalade/ doperwten. Boerenomelet/ hamburgersaus.
Maandag 8 april
Heldere ossenstaartsoep/gebonden bloemkoolsoep*.
Dessert: Vruchtenvla.
Dagschotel: Gebakken mosselen met remouladesaus, frites, salade.
Luxe: Halve kip, gebakken aardappelen, tomaten/ komkommersalade.
Van 16:30-19:30 uur keuze uit: Gebakken mosselen/ Duitse braadworst. Frites/ gekookte aardappelen. Tomaten-komkommersalade/ macedoine. Veg. braadworst/ zigeunersaus.
Dinsdag 9 april
Heldere groentesoep/gebonden spinaziesoep*.
Dessert: Vanillevla.
Dagschotel: Nasi met saté, atjar en kroepoek.
Luxe: Hollandse biefstuk, gebakken groente, gebakken aardappelen en stroganoffsaus.
Van 16:30-19:30 uur keuze uit: Nasi/ saté. Gekookte aardappelen/ tartaartje. Andijvie à la crëme/ atjar. Pinda-ei.
Woensdag 10 april
Gebonden kippensoep/mozaieksoep*.
Dessert: Witte chocolademousse.
Dagschotel: Spaghetti met groente-vleessaus en salade.
Luxe: Zalmmoot met bieslooksaus, worteltjes, gebakken aardappelen.
Van 16:30-19:30 uur keuze uit: Spaghetti/ gekookte aardappelen. Vlees-groentesaus/ kipfilet. Ratatouille/ salade. Veg. Spaghettisaus.
Donderdag 11 april
Heldere ossenstaartsoep/ gebonden kerriesoep*.
Dessert: Blanke vla.
Dagschotel: Gyros, frites, rauwkost.
Luxe: Lamskotelet, peultjes, gebakken kriel.
Van 16:30-19:30 uur keuze uit: Gyros/ rundersausijs. Frites/ gekookte aardappelen. Rauwkost/ bloemkool. Gevulde paprika/ knoflooksaus.
De luxe maaltijd is alleen tijdens het diner verkrijgbaar. Tussen 11.30-13.30 uur is alleen de dagschotel verkrijgbaar zoals vermeld staat.
* = vegetarisch
Openingstijden: Buffet Blauw: ma t/m vr 11.30-13.30 uur en 16.30-19.30 uur.
Bar Brasserie: ma t/m vr 9.00-20.00 uur. Het weekmenu staat ook op internet: www.fd.tudelft.nl/websites/rv/week.htm
Alcuin
Oude Delft 55-57
Maandag t/m donderdag
Ieder dag keuze uit 3 basismaaltijden: 3 soorten vlees, 3 soorten aardappelgarnituur en 4 soorten groenten, waarvan 2 salades of een luxe maaltijd. Alle maaltijden worden geserveerd met soep
Eettafel geopend ma t/m do 18.00-19:45 uur. Zondag gesloten t/m 24 februari. Prijzen (in euro%s): Basis: 2,80; Luxe: 3,90.
Het specifieke menu voor komende week is te vinden op www.virgiel.nl
Tyche
Oude Delft 123
Maandag 1 april Gesloten.
Dinsdag 2 april
Basis: Blinde vink, tuinbonen met spekjes.
XXL-menu: Spare ribs, salade en frites.
Woensdag 3 april
Basis: Gevuld eiertaartje, kerriekool met appel.
Luxe: Specialiteit van de kok: Lasagnaschotel met spinazie.
Donderdag 4 april
Basis: Nasi goreng.
Luxe: Kibbeling met knoflooksaus, ijsbergsla en rosti-vingers.
Eettafel geopend van 17.45-19.15 uur. U kan bij ons al eten vanaf 2,80 euro. Wij zijn er ook voor partijen en diners mail: DSB@tudelft.nl of internet: www.oli.tudelft.nl/dsb
Koornbeurs
Voldersgracht 1
Donderdag 28 maart
Vlees: mosterdsoep, goulash, gekookte aardappelen, paprikasalade.
Vegetarisch: mosterdsoep, groentengoulash, bruine rijst,
paprikasalade.
Vrijdag 29 maart en
Maandag 1 april
Gesloten.
Dinsdag 2 april
Vlees: Preisoep, gehaktbal, patat, spruitjes, salade met tomaat en paprika.
Veg. preisoep, gevulde paprika, bulgur, salade met tomaat en paprika, spruitjes.
Woensdag 3 april
Vlees: Gembersoep, kip-kerrie, witte rijst, worteltjes, komkommersalade.
Veg. gembersoep, groente-kerrie, bruine rijst, komkommersalade, worteltjes.
Donderdag 4 april
Vlees: Kervelsoep, schnitzel, krieltjes, spinazie, witlofsalade.
Veg. kervelsoep, camembertschnitzel, bruine rijst, witlofsalade.
Vrijdag 5 april
Vlees: Koninginnensoep, kipfilet, aardappelkroketjes, prei met kaasgratinée,
Griekse salade.
Veg. koninginnensoep, flensje met appel, noten, rozijn en
honig, aardappelkroketjes, Griekse salade, prei met kaasgratinée.
Eettafel geopend ma t/m vr van 17.30-19.30 uur. Basismaaltijd: 3,-; Soep: 0,30; Toetjes v.a. 0,30; Fruit v.a. 0,40 (bedragen in euro%s). Inl. www.koornbeurs.nl/eettafel
Delftsche Zwervers
Schiekade 3, achterste toren Kruithuiscomplex
Donderdag 28 maart
Rijst, rode kool bladerdeeg gevuld met spinazie en ei, salade. Toe: griezelmeel.
Donderdag 4 april
Groenteschotel van 6 soorten groente, rijst en eiwitten. Toe: ubertoetje.
Donderdag 11 april
WOKWEEK 2002! (geld dus ook voor het voorgerecht en het toetje!!)
Kruithuiscomplex (tegenover Proteus-Eretes). Aanmelden: (015) 2626658
Eten voor eur. 3, incl. toetje, koffie of thee en koek, en
deelname aan het avondprogramma.
Wolbodo
Verwersdijk 102-104
Maandag 1 april
Gesloten.
Dinsdag 2 april
Soep, gevulde paprika met pasta en salade.
Woensdag 3 april
Soep, lamsstoofschotel.
Donderdag 4 april
Soep, kipfiletstroganof met gebakken aardappelen en broccoli.
Eetafel geopend vanaf 18.00 zolang de voorraad strekt. Bonnetjesverkoop
voor de maaltijd begint om 18.00 à 3.20 euro. Voor de zekerheid van een
vegetarische maaltijd en een maaltijd voor grote groepen bel de kok
015-2121516 een dag van tevoren.
Comments are closed.