Campus

Comedy Festival Rotterdam

Kleinschalig, lachen, hip, bier. Meer steekwoorden heb je niet nodig: hup, naar het derde International Comedy Festival Rotterdam, van 7 tot en met 9 oktober.

Wat: International Comedy Festival
Waar: Rotterdam, Katendrecht & Wilhelminapier
Wanneer: Vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 oktober
Prijs: Dagkaart: €29, passe-partout: €50
Partyprognose: 8

Het festivalseizoen mag dan ten einde zijn, daar trekken de theaters zich niks van aan. Met het International Comedy Festival zet de organisatie letterlijk een evenement neer om blij van te worden, en dat dit jaar niet twee, maar zelfs drie dagen duurt. Moet ook wel met meer dan vijftig comedians die het podium beklimmen, en mág ook wel met makers van de programma’s Raymann is Laat, The Comedy

Factory en The Stand-up Club. De locatie is al leuk op zich: Theater Walhalla, Hotel New York, Fenix Food Factory, Belvedère, Kopi Soesoe en Café de Ouwehoer op Katendrecht en de Wilhelminapier slaan de handen ineen voor het festival. Op het programma staan vooral stand-up comedy, kleinkunst en cabaret, maar heb je even een break nodig? Geen probleem: ook de randprogrammering is breed, met lezingen, straattheater, food, drinks en muziek.

En dat allemaal voor een passe-partout van vijftig euro. Hoewel, voor het optreden van de Britse comedian Jimmy Carr in het Nieuwe Luxor Theater betaal je eenmalig dertig euro extra. Krijg je de rest van de comedians wel bij de prijs inbegrepen, onder wie Maxim Hartman, TU’s Pieter Jouke en Martijn Oosterhuis, en veel Engelstalige acts als Craig Hill, Sofie Hagen en Alfie Brown.

Saillant detail: stand-upper Berit Companjen werd onlangs geselecteerd voor deelname aan de internationale wedstrijd Funniest Person in the World van de Laugh Factory in Los Angeles. Daaraan doen in totaal 88 deelnemers mee uit 56 landen. De laatste twintig, geselecteerd op basis van het aantal likes, views en retweets op social media, mogen meedoen aan de finale in Helsinki die leidt tot 100 duizend dollar en internationale optredens.

Programma gemist? Er is een kleine, Delftse herkansing: op maandag 31 oktober houdt Theater De Veste namelijk De Avond van de Lach, gepresenteerd door Howard Komproe, met optredens van Martijn Koning, René van Meurs en Arie Koomen.

De opbrengst gaat naar de Delftse Stichting Syndroom van de Lach, dat onder andere dolfijnentherapie verzorgt voor kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.