Campus

Chocoladeliefde

L’Amour… Zo net na de 14e van februari, wanneer de prille liefde zijn houvast heeft gevonden in de harten van de mens. Of juist niet. Wanneer harten vol liefde of gebroken zijn. Voor beide een goed medicijn: chocolade.


Maar, omdat dit een kookcolumn is en niet een artikel in de Fancy, hier een leuk recept voor die speciale persoon of om lekker zelf op te snaaien: de huisgemaakte bonbon.


Nodig: kookpan en kom

Ingrediënten: chocolade en room in gelijke hoeveelheden


Tja, zo makkelijk is het nou eenmaal. Het bovenstaande recept is voor een chocolade ganache, een soort universele vulling voor de bonbon. Gebruik alleen melk of pure chocolade, geen witte. Wit heeft van zichzelf al een hoog vetgehalte en stolt niet meer als je het één op één met room mengt.


Smelt de chocolade au bain-marie (pan met water op het vuur, water licht aan de kook brengen, een kom erop en daar de chocolade in). Zodra de chocolade gesmolten is, haal je de kom van het vuur en voeg je de room al roerende toe aan de chocolade. Blijven roeren tot alles gemengd is. Op dit punt kun je van alles zelf toevoegen aan het basismengsel. Probeer eens fijngehakte nootjes, of een snufje cayennepeper, of wat koffie voor een stevige smaak. Ook een klein scheutje alcohol kan, want tja, we blijven nou eenmaal studenten. Aanrader is kalua of een bruine rum. Laat het mengsel afkoelen in de ijskast tot een hard geheel. Je kunt er nu met een meloen-uitboller rondjes uit halen of met een warme lepel. Leg de losse bolletjes in de vriezer voor de volgende stap.


Smelt nog wat chocolade au bain-marie en doop de bevroren balletjes daar in. Laat uitlekken en de chocolade zetten. Het genieten kan beginnen!


Met geslepen messen,

Job Hogewoning


 


In liefdevolle herinnering aan Piet.


 


 


 


 


 


 


   

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.