Onderwijs

Chachacha

Het dansvirus dat Nederland in zijn greep heeft dankzij tv-programma’s als ‘So You Think You Can Dance’, slaat ook in Delft toe. Koppels leefden zich vorige week donderdag uit tijdens een cursus ballroom dancing bij het sport- en cultuurcentrum.

Hier oefenen ze de chachacha.

Het gaat om tweehonderd wooncontainers en nog eens tweehonderd kamers in om te bouwen sociale huurwoningen. De wooncontainers zijn iets betere versies van de spaceboxen aan de Leeghwaterstraat. “Tegenwoordig zijn ze wat leuker en steviger”, zegt vestigingsdirecteur Jan Willem van Beek.

Duwo heeft momenteel voor een andere stad een opdracht lopen bij een fabrikant van wooncontainers. “Het zou mooi zijn als ik daar direct achteraan een opdracht kan geven voor Delft. Dan zijn de machines nog warm. Het zou zelfs nog kunnen voor het begin van het volgend collegejaar.”

De grote vraag is waar die containers moeten komen. “Alles dat grenst aan de Schoemakerstraat en de Rotterdamseweg bekijken we met een vergrootglas”, zegt Van Beek.

Om de investering en extra kosten voor de aanleg van het terrein, gas, water en licht eruit te krijgen, zouden de containers minimaal tien en eigenlijk twaalf jaar moeten staan, zegt Van Beek er direct bij.

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.