Kort

Brons voor Delftse masters

De gouden medailles van weekblad EW (voorheen Elsevier) gaan dit jaar naar 112 opleidingen in het hoger onderwijs. Hun studenten zijn zeer tevreden over de inhoud van hun opleiding, de sfeer, de docenten en de faciliteiten. De TU Delft pakt drie bronzen medailles. De masteropleidingen science education & communication, life science & technology en metropolitan analysis, design and engineering (in samenwerking met Wageningen University & Research) worden bovengemiddeld beoordeeld.

EW baseert zich op de resultaten van de Nationale Studenten Enquête van Studiekeuze123, waaraan dit jaar 286 duizend studenten meededen. Opleidingen krijgen een gouden medaille als ze op minstens acht vragen duidelijk boven het gemiddelde scoren. Ze moeten het in de breedte beter doen dan andere opleidingen in het vakgebied.

Bij de universiteiten is Wageningen de topscorer: tien van haar 49 beoordeelde opleidingen kregen goud. De Vrije Universiteit Amsterdam en de Universiteit Utrecht volgen met beide vijf opleidingen. Van de drie overige technische universiteiten heeft die in Twente het hoogste aandeel gouden medailles: drie op 51. (HOP, HC)

HOP Hoger Onderwijs Persbureau

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

redactie@hogeronderwijspersbureau.nl

Comments are closed.