Onderwijs

Bouw studentenflat spoorzone toch mogelijk

De bouw van een studentencomplex aan de Röntgenweg kan toch doorgaan. Het Waarborgfonds Sociale Woningbouw heeft huisvester Duwo vandaag de langverwachte borging gegeven voor de ontwikkeling van het complex. Dat betekent dat de heipalen de grond in kunnen.


Het contract voor de bouw van de flat met 521 woningen lag half november al klaar, maar Duwo tekende het op het allerlaatste moment niet. Het huurplafond in het regeerakkoord en de verhuurdersheffing zouden de investering onmogelijk maken. Omdat minister Blok vervolgens eerst wilde weten hoe corporaties er financieel voor staan, belandden projecten als deze aan de Röntgenweg in de ijskast.


Gisteren, bij de officiele opening van het nieuwe studentencomplex aan het De Vries van Heijstplantsoen, mopperde algemeen directeur Jan Benschop van Duwo nog dat hij ‘voor de zoveelste keer’ naar het Waarborgfonds was geweest voor de bouw in de spoorzone.


De vergunningen voor die bouw waren al rond. Alleen een borging van het fonds was nog vereist om de heipalen de grond in te krijgen. Dat kan vanaf nu dus gebeuren. De bouw van het studentencomplex heeft hierdoor ruim zeven maanden vertraging opgelopen

 

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.