Campus

Beter dan couchsurfen

Geen geld voor een luxe hotel deze zomer? Huur een (studenten)kamer of etage voor een paar dagen!
Word jij ook zo moedeloos van de prijzen van hotelkamers en resorts? Wil je er wel lekker even tussenuit, maar staat je portemonnee niet meer toe dan verblijf in een hostel? Doe dan eens lekker anders, en huur woonruimte van een particulier! Via de app Airbnb bieden een dikke tweehonderdduizend bewoners in dertigduizend steden en 192 landen hun woning aan voor tijdelijk verblijf.

Geen betere manier om een stad of land te leren kennen! Je kunt direct boeken of eerst contact opnemen met de eigenaar via mail of telefoon. En nog beter: in de app kun je meteen bekijken voor hoeveel geld je je eigen woning kunt verhuren.


De prijzen variëren nogal. Zo zit je bijvoorbeeld met gemak voor zo’n vijftig dollar een nacht in Rome, maar in San Francisco gaan ook kamers weg voor het drievoudige. Dan kun je net zo goed een hotel boeken, al is de beleving in de woning van een local natuurlijk vele malen rijker.


Hoe dan ook is Airbnb een prachtig concept, waar je met een beetje mazzel ook zelf nog aan kunt verdienen. Nog geen plannen voor de zomer? Installeren dan!

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.