Campus

Alleen voor kunstzinnige bin(c)ken

Het festival I’m Binck geeft een andere kijk op de bedrijvigheid op de Haagse Binckhorst.
Wat: I’m Binck
Waar: Binckhorst Den Haag
Wanneer: Van 1 oktober tot en met 1 november 2014
Prijs: Gratis
Partyprognose: 7

Een beetje leegstaand of saai bedrijventerrein hipt zichzelf op tegenwoordig.

En zo komt het dat in de Haagse Binckhorst de laatste jaren steeds meer kunstenaars zetelen. Ze werken er tussen lassers, advocaten en innovators op het gebied van duurzaamheid. Een bonte mix van disciplines, waar oude en nieuwe industrie elkaar versterken.

Zoiets roept natuurlijk om een evenement. Met meer dan vijftig evenementen op bijzondere,

industriële locaties laten Binckhorst-ondernemers het publiek een maand lang zien waarom zij zo gek zijn op hun omgeving. Tijdens de derde editie van I’m Binck is er van alles te beleven op het gebied van film, muziek, dans, nieuwe technologieën, movement, productpresentaties, kunst, ondernemerschap, industrieel erfgoed, stedenbouw, architectuur, (urban) culture & sports en eten & drinken.

De opening, op 1 oktober van 17.00 tot 20.00 uur bij De Besturing aan de Saturnusstraat 89, begint al lekker: je kunt oesterzwammen proeven die gekweekt zijn op koffiedik van KPN, tijdens een optreden van de drumformatie Yamamoto. Gratis: je hoeft je alleen maar even aan te melden via de website. In een oude stadsbus van de HTM is dagelijks tussen 17.00 en 20.00 een mobiele tentoonstelling te zien over de geschiedenis van De Binckhorst. Van 1 tot en met 5 oktober toont Art The Hague in de Fokker Terminal aan de Binckhorstlaan hedendaagse kunst van talloze kunstenaars. En dan kun je óók nog de biertjes proeven van de Haagse brouwerij De Kompaan, die een proeflokaal heeft ingericht in De Besturing. Lekkere happen zijn er ook, in de vorm van eigen worst, kazen en broodjes Pulled Pork, iedere donderdag en vrijdag tussen 16.00 en 21.00 uur. O, mét live muziek, overigens!

Netwerken, workshops volgen, lekker anoniem een muziekfestival bijwonen of wijn proeven; er is eigenlijk maar weinig dat niet aan bod komt tijdens I’m Binck. Slim plannen, is het devies. Omdat de meeste evenementen plaatsvinden rond borreltijd, combineer je I’m Binck idealiter met een avondje stappen in Den Haag, of ter afsluiting van een saaie collegedag. In het laatste geval mag je de afsluiter niet missen: boksgala Food Fight Music All Night, met behalve boksen veel live muziek, dans en vuur op de kade. Kost je wel dertig euro trouwens. Maar dat is natuurlijk peanuts als je de hele voorgaande maand gratis cultuur hebt kunnen snuiven. (JB)

www.imbinck.nl

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.