Ongecategoriseerd

Aftellen

In de loop van het project verandert het tijdsbesef langzaam van ‘we zijn hier nu al…’ in ‘we zijn hier nog maar…’. Zeker nu het eerste concept van het eindrapport worden opgesteld en via WhatsApp de klaagzang over de tentamenweek in Nederland aanzwelt, groeit hier het besef dat we nog maar twee weken in Zuid-Afrika zijn.

De week begint met een mededeling van onze Penningmeester. Onze aandelen in Russische olie zijn niks meer waard en onze lopende rekening is zo goed als verdampt. We gaan op rantsoen, stellen een biefstuk-quotum in en doen onderzoek naar de beste en meest prijsvriendelijke afhaalrestaurants die Stellenbosch te bieden heeft. De plaatselijke Thai blijkt favoriet en doet op het moment goede zaken met zijn vijf nieuwe vaste klanten.

Werk gerelateerd begint de week enigszins in mineur; een misinterpretatie van golfdata heeft ervoor gezorgd dat een dag of twee werk moet worden overgedaan. Bestaande strakke deadlines staan even onder druk, maar woensdag zitten we weer op het goede spoor. Er wordt telefonisch vergaderd met de begeleiders in Durban als afsluiting van het rapport over de haven-indeling en met hun zegen sluiten we dat hoofdstuk nu af.

Onze keuze om voor het engineering-deel van het project de golfbreker verder uit te werken is niet willekeurig geweest. In essentie draait het project om het samenwerken tussen verschillende disciplines binnen de Masterrichtingen van Civiele Techniek (vandaar Multidisciplinair Project). Met het ontwerpen van de golfbreker is er werk voor team kustwaterbouw, constructies én geo-engineering. Voor het laatste deel van de opdracht stappen we weer uit de formules. De havenautoriteit heeft ons gevraagd om onze mening te geven over de schipgrootte die in de toekomst geproduceerd gaat worden en of die schepen Zuid-Afrika zullen aandoen. Om onze glazen bol wat minder troebel te maken doen we een rondvraag in de maritieme sector in Nederland. De resultaten worden door ons verpakt in een advies op maat.

Voor het één na laatste weekend van ons verblijf wijken we uit naar Kaapstad. Als je op een half uur afstand van de Moederstad woont, mag je natuurlijk niet thuiskomen met het gevoel dat je haar niet goed genoeg hebt leren kennen. We zullen Robbeneiland van onze bucketlist strepen en het nachtleven op Long Street verkennen. Misschien is er zelfs budget om lekker uit eten te gaan zaterdag…

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.