Onderwijs

​Aangifte tegen rector Islamitische Universiteit Rotterdam

Het Rotterdamse gemeenteraadslid Latif Tali heeft aangifte gedaan tegen de rector van de Islamitische Universiteit Rotterdam wegen discriminatie en haatzaaien. Dat zei Tali gisteren op Radio 1.

Directe aanleiding is een tweet van rector Ahmet Akgündüz over een doodgeschoten Koerdische mensenrechtenadvocaat. ‘Wie leeft door het zwaard, sterft door het zwaard’, luidde de tekst van dat bericht. Het was niet de eerste keer dat Akgündüz in opspraak kwam: eerder zei hij Turks-Nederlandse politici landverraders zijn, dat je vrouwen mag slaan en dat Koerden honden zijn.

De tweet was gisteren aanleiding voor Kamervragen van de VVD, omdat de IUR door de overheid goedgekeurde opleidingen heeft. Daar kan minister Bussemaker van Onderwijs op dit moment niets aan doen, omdat de wet die de mogelijkheid geeft om een keurmerk af te nemen vanwege dergelijke teksten nog in de maak is.

Bussemaker heeft overwogen om zelf aangifte tegen de rector te doen maar gisteren zei ze dat zij daar als minister hooguit anderen toe kan oproepen.

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.