Campus

Bockbier

De eerste oogst van graan is weer binnen en kenners
weten dan hoe laat het is: tijd voor bockbier! Jullie trouwe kokende heeft leven en lever op het spel gezet om het kaf van het koren te scheiden.

Elf bockbieren zijn door de mangel gegaan en staan hier zo voor jullie op een rij. Tip: doe dit niet na, want de kater was er naar. Met speciale dank aan broer Kees, die samen met mij dit monster heeft getackeld. Wat moet je weten van bockbier? Het wordt gemaakt met de eerste oogst van het jaar. De bieren die daarvan worden gemaakt zijn rond de herfst klaar, dus vandaar de naam herfstbock. Door het veelal zoete karakter van de granen en mouten, gebruikt men hop voor de bittere smaak. Over smaak valt niet te twisten, dus kies je eigen uit!

La Trappe: bitterste bockbier, veel hop en weinig zoet.

Hertog Jan: vrij weeïg, suikers toegevoegd om zoete smaak te simuleren.

Brand: caramelsmaak en fris, maar helaas een beetje flets, niet echt diepgang.

Jopenkerk: troebel bier, duidelijk kleinschalige
brouwerij. Erg lekker en niet te bitter, aanrader!

Alfa: vrij bitter en ook weer toegevoegde suikers.

Amstel: drinkt lekker weg, maar is een middenmoter. Niet goed, niet slecht.

Grolsch: overduidelijk de dubbel hop van Grolsch aan het einde. Lekker maar erg bitter in de afdronk.

Bavaria: massa bockbier, weinig interessants, wel een goede wegdrinker.

St. Christoffel: stevig bitter maar het proberen waard.

Heineken: ook hier suikers toegevoegd, helaas ook fabrieksbier.

Steenbrugge: echt een speciaal bier, geen wegdrinker. Bitter maar plezierig.

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.