Buiten is het nog volop herfst, maar bij de studentengaarkeukens is het deze week hartje winter. De eettafels van Virgiel, DSB, De Bolk, CSR, Jansbrug en De Koornbeurs, verenigd in het Gemeenschappelijk Eettafel Overleg (GEO) doen deze week aan ‘wintergezelligheid’.
De open Delftse eettafels hebben besloten de pasta en rijst voor één week eens te vergeten en terug te keren naar de traditionele Hollandse pot. Zuurkool, hutspot, boerenkool en bal gehakt moeten de Hollandse winterkeuken doen herleven. Daarnaast heeft iedere vereniging zijn best gedaan het onderkomen sfeervol winters aan te kleden en rept de reklameposter over het magische begrip Glühwein. Gezelligheid troef dus; alsof je weer bij moeder aan tafel zit, en dat voor 5,75. Als daar geen mensen op af komen, dan weten we het ook niet meer, moeten ze bij het GEO gedacht hebben.
Want daar is het om begonnen, geeft Wolter Smit van het GEO openlijk toe. Het is geen geheim dat de populariteit van de Delftse eettafels (de Koornbeurs uitgezonderd) danig terugloopt de laatste tijd. ‘Inzakkende omzetten’, noemt Smit het; feitelijk is de aktie ‘wintergezelligheid bij de studenteneettafels’ dus een soort reklame-campagne. Smit benadrukt dat ook niet-studenten van harte welkom zijn, de eettafels zijn per slot van rekening ‘open’. Wanneer de student van tegenwoordig te verwend is, dan de gewone burger maar.
Leuk idee natuurlijk, die ‘wintergezelligheid’, maar hoe geef je je eettafel een winters aanzien? De Koornbeurs doet gewoon het licht uit. Waxine-lichtjes werpen een spaarzaam licht over het bord met Hollandse kost.
Bij de eetzaal van Jansbrug straalt de gezelligheid je buiten al tegemoet. De ramen zijn versierd met rode linten en kunstsneeuw. Binnen wacht iedereen op een geurend bord bloemkool met aardappelpuree, de gehaktbal maakt het plaatje compleet. Jansbrug zou Jansbrug niet zijn als er daarnaast geen bakje met een verfrissende salade wordt geserveerd, ter gelegenheid van het knusse weekje bestaande uit geraspte winterpeen. Helaas is niet iedereen op de hoogte van het feit dat het vandaag gezellig is. ,,Is er ook patat?”, vraagt iemand die het duidelijk niet begrepen heeft.
De Jansbruggers hebben zich zichtbaar het hoofd gebroken over de vraag hoe de boel winters gezellig te maken. Gelukkig kwam iemand op het lumineuze idee de doos met kerstspullen dit jaar maar twee weken eerder van zolder te halen. Op iedere tafel prijkt naast de waterkaraf nu ook een kaarsje. De paarse en zilveren slingers die straks weer de boom in moeten, zijn nu door de Jansbruggers kunstig langs de balken van hun onderkomen gedrapeerd. Gelukzalig zit iedereen achter zijn prak met bal. Kon het maar elke dag zo gezellig zijn.
Helaas, helaas, volgende week is alles weer normaal.
Buiten is het nog volop herfst, maar bij de studentengaarkeukens is het deze week hartje winter. De eettafels van Virgiel, DSB, De Bolk, CSR, Jansbrug en De Koornbeurs, verenigd in het Gemeenschappelijk Eettafel Overleg (GEO) doen deze week aan ‘wintergezelligheid’. De open Delftse eettafels hebben besloten de pasta en rijst voor één week eens te vergeten en terug te keren naar de traditionele Hollandse pot. Zuurkool, hutspot, boerenkool en bal gehakt moeten de Hollandse winterkeuken doen herleven. Daarnaast heeft iedere vereniging zijn best gedaan het onderkomen sfeervol winters aan te kleden en rept de reklameposter over het magische begrip Glühwein. Gezelligheid troef dus; alsof je weer bij moeder aan tafel zit, en dat voor 5,75. Als daar geen mensen op af komen, dan weten we het ook niet meer, moeten ze bij het GEO gedacht hebben.
Want daar is het om begonnen, geeft Wolter Smit van het GEO openlijk toe. Het is geen geheim dat de populariteit van de Delftse eettafels (de Koornbeurs uitgezonderd) danig terugloopt de laatste tijd. ‘Inzakkende omzetten’, noemt Smit het; feitelijk is de aktie ‘wintergezelligheid bij de studenteneettafels’ dus een soort reklame-campagne. Smit benadrukt dat ook niet-studenten van harte welkom zijn, de eettafels zijn per slot van rekening ‘open’. Wanneer de student van tegenwoordig te verwend is, dan de gewone burger maar.
Leuk idee natuurlijk, die ‘wintergezelligheid’, maar hoe geef je je eettafel een winters aanzien? De Koornbeurs doet gewoon het licht uit. Waxine-lichtjes werpen een spaarzaam licht over het bord met Hollandse kost.
Bij de eetzaal van Jansbrug straalt de gezelligheid je buiten al tegemoet. De ramen zijn versierd met rode linten en kunstsneeuw. Binnen wacht iedereen op een geurend bord bloemkool met aardappelpuree, de gehaktbal maakt het plaatje compleet. Jansbrug zou Jansbrug niet zijn als er daarnaast geen bakje met een verfrissende salade wordt geserveerd, ter gelegenheid van het knusse weekje bestaande uit geraspte winterpeen. Helaas is niet iedereen op de hoogte van het feit dat het vandaag gezellig is. ,,Is er ook patat?”, vraagt iemand die het duidelijk niet begrepen heeft.
De Jansbruggers hebben zich zichtbaar het hoofd gebroken over de vraag hoe de boel winters gezellig te maken. Gelukkig kwam iemand op het lumineuze idee de doos met kerstspullen dit jaar maar twee weken eerder van zolder te halen. Op iedere tafel prijkt naast de waterkaraf nu ook een kaarsje. De paarse en zilveren slingers die straks weer de boom in moeten, zijn nu door de Jansbruggers kunstig langs de balken van hun onderkomen gedrapeerd. Gelukzalig zit iedereen achter zijn prak met bal. Kon het maar elke dag zo gezellig zijn.
Helaas, helaas, volgende week is alles weer normaal.
Comments are closed.