Campus

Nekken of snacken

Waar kun je in Delft het beste snacken? Om voor eens en voor altijd van die van de onenigheid rond deze voor studenten cruciale vraag af te zijn, ging Delta dit weekend op onderzoek uit en bezocht verschillende snackbars.

br />
De te bestellen snacks zijn zorgvuldig uitgekozen, de horloges gelijk gezet. Alle drie weten we bij welke patatzaak we moeten halen. Uiteraard ben ik weer het haasje en mag ik het verst uit het centrum mijn bestelling halen bij snackbar Laurens.

Ik keer terug met het patatje met, een hamburger ‘deluxe’ en een berehap met pindasaus. Bij de voordeur tref ik mijn snackmaat van het ’t Bruggetje. Tien minuten moest hij op zijn bestelling wachten, maar bij het verlaten van de zaak werd er wél afscheid genomen met een welgemeend ‘eet smakelijk’. Ik had slechts een wachttijd van vijf minuten, maar een tot ziens kon er bij het verlaten niet vanaf.

De bestelling van snackbar Alev is al binnen op de testtafel, niet omdat zij het snelst kunnen bereiden, maar omdat de zaak praktisch om de hoek zit.

De test. De vette lucht opsnuivend worden de frietzakken opengescheurd. Op het eerste gezicht ziet de patat van ’t Bruggetje er het minst lekker uit: een bakkie gewikkeld in een vettig bevlekt pakpapier. Maar bij friet blijkt uiterlijk niet belangrijk, want deze patatten zijn goed knapperig en vol van smaak. Alev heeft de beste mayo. En Laurens kun je maar beter overslaan qua friet. Het zijn slappe zetmeelsliertjes met zure frietsaus. Bah.

Dan de berehappen maar proberen. Laurens scoort hier beduidend beter: pittige saus en redelijk vlees. Evenals Alev, al is hun saus wel waterig. Bij ’t Bruggetje hebben ze een nieuw concept bedacht voor de berehap. Zij serveren hem, geheel tegen traditie in, met stukjes spek. De ui is nog rauw en de gehaktbal lijkt meer op een kauwgombal. Beetje jammer, hup in de vuilnisbak.

Als klap op de vuurpijl testen we de hamburger ‘deluxe’. Dat komt bij ’t Bruggetje en Laurens neer op een gewoon broodje hamburger opgemaakt met rauwkost en een gebakken ei. Bij Alev is schijnbaar de rauwkost op en van een ei hebben ze nog nooit gehoord. Maar ondanks al die extra’s smaken alle drie de burgers zompig.

Kortom, voor de beste friet ga je naar ’t Bruggetje, haal je de saus van Alev, fiets dan door naar Laurens waar je een berehap haalt en laat de hamburgers voor wat ze zijn. Dan haal je het beste in huis, alleen is het wel koud.(MvdS)
Snackbar Laurens, V.Z.V. Neijeveltstraat 15, Delft.

Kosten: €6,20 voor de geteste vette hap.

Snackbar Alev, Peperstraat 4, Delft.

Kosten: €7,00 voor het geteste fastfood.

Snackbar ’t Bruggetje, Voorstraat 104, Delft.

Kosten: €6,40 voor de geteste snacks.

Patatje mayo: Zetmeel sliertjes Echte piepers

Berehap pinda: Berelul Beregoed

Hamburger speciaal: Kartonnen zool Sappige steak

Oordeel: Nekken Snacken

Waar kun je in Delft het beste snacken? Om voor eens en voor altijd van die van de onenigheid rond deze voor studenten cruciale vraag af te zijn, ging Delta dit weekend op onderzoek uit en bezocht verschillende snackbars.

De te bestellen snacks zijn zorgvuldig uitgekozen, de horloges gelijk gezet. Alle drie weten we bij welke patatzaak we moeten halen. Uiteraard ben ik weer het haasje en mag ik het verst uit het centrum mijn bestelling halen bij snackbar Laurens.

Ik keer terug met het patatje met, een hamburger ‘deluxe’ en een berehap met pindasaus. Bij de voordeur tref ik mijn snackmaat van het ’t Bruggetje. Tien minuten moest hij op zijn bestelling wachten, maar bij het verlaten van de zaak werd er wél afscheid genomen met een welgemeend ‘eet smakelijk’. Ik had slechts een wachttijd van vijf minuten, maar een tot ziens kon er bij het verlaten niet vanaf.

De bestelling van snackbar Alev is al binnen op de testtafel, niet omdat zij het snelst kunnen bereiden, maar omdat de zaak praktisch om de hoek zit.

De test. De vette lucht opsnuivend worden de frietzakken opengescheurd. Op het eerste gezicht ziet de patat van ’t Bruggetje er het minst lekker uit: een bakkie gewikkeld in een vettig bevlekt pakpapier. Maar bij friet blijkt uiterlijk niet belangrijk, want deze patatten zijn goed knapperig en vol van smaak. Alev heeft de beste mayo. En Laurens kun je maar beter overslaan qua friet. Het zijn slappe zetmeelsliertjes met zure frietsaus. Bah.

Dan de berehappen maar proberen. Laurens scoort hier beduidend beter: pittige saus en redelijk vlees. Evenals Alev, al is hun saus wel waterig. Bij ’t Bruggetje hebben ze een nieuw concept bedacht voor de berehap. Zij serveren hem, geheel tegen traditie in, met stukjes spek. De ui is nog rauw en de gehaktbal lijkt meer op een kauwgombal. Beetje jammer, hup in de vuilnisbak.

Als klap op de vuurpijl testen we de hamburger ‘deluxe’. Dat komt bij ’t Bruggetje en Laurens neer op een gewoon broodje hamburger opgemaakt met rauwkost en een gebakken ei. Bij Alev is schijnbaar de rauwkost op en van een ei hebben ze nog nooit gehoord. Maar ondanks al die extra’s smaken alle drie de burgers zompig.

Kortom, voor de beste friet ga je naar ’t Bruggetje, haal je de saus van Alev, fiets dan door naar Laurens waar je een berehap haalt en laat de hamburgers voor wat ze zijn. Dan haal je het beste in huis, alleen is het wel koud.(MvdS)
Snackbar Laurens, V.Z.V. Neijeveltstraat 15, Delft.

Kosten: €6,20 voor de geteste vette hap.

Snackbar Alev, Peperstraat 4, Delft.

Kosten: €7,00 voor het geteste fastfood.

Snackbar ’t Bruggetje, Voorstraat 104, Delft.

Kosten: €6,40 voor de geteste snacks.

Patatje mayo: Zetmeel sliertjes Echte piepers

Berehap pinda: Berelul Beregoed

Hamburger speciaal: Kartonnen zool Sappige steak

Oordeel: Nekken Snacken

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.