Campus

Zwart en rauw

Het seizoen begint eindelijk pril en wel aan te breken. Schoorvoetend verwijderen mensen stof en spinnenwebben van de barbecues; het mag weer! Met rugby ging altijd de barbecue aan: beter dan met honger naar huis gaan.

Al voordat het vlees gaar was, maar wel licht aangebrand en te heet om aan te pakken, stond een horde hongerige wolven te azen op een stukje. Genoeg saus doet alle rare smaakjes verbeteren. Ter afwisseling van de eindeloze stroom worstjes, hamburgers en sjasliek, hier een recept voor iets compleet anders.

Tandoori kip voor op de barbecue
Nodig: barbecue, satéstokjes, grote schaal
Ingrediënten per 500 gram kip: kippendij ontbeend, 100 milliliter yoghurt, sap van een halve citroen, eetlepel tandoori masala, eetlepel chat masala, olie, zout en peper

Het recept is vrij simpel, maar je moet er wel even voor langs de lokale toko. De kruidenmixen zijn ook zelf te maken, maar dat is een complex proces met meerdere valkuilen. Enfin, tijd voor het recept. De kip moet een nacht marineren, dus moet van tevoren. Snijd de kip in stukken van ongeveer 2 tot 3 centimeter en doe deze in een grote schaal. Doe daar vervolgens de yoghurt, kruiden en citroensap in. Meng met een beetje olie om het mengsel smeuïg te maken. Op de dag zelf is het ook vrij simpel. Begin met uiteraard de barbecue aan te steken en de stokjes in water te weken. Hierdoor verbranden ze minder snel. Rijg de stukken kip aan de stokjes en grill tot gaar. De marinade heeft de neiging wat te verbranden, maar dit hoort! Serveren met flatbread, een beetje mangochutney en verse koriander. De zomer kan beginnen!

Met geslepen messen,

Job Hogewoning

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.