Campus

Time out – Zoete zomerfeestjes

Het affiche is niets meer dan een reusachtige afbeelding van een raketijsje. Het Cultura Bunta Zomerfestival op 1 juli in het Poptapark, moet dus wel heel lekker zijn.


Als de regen met bakken naar beneden komt, mag je wel een heel zonnig programma neerzetten om de naam zomerfestival nog eer aan te doen. Nyama, ook organisator van het jaarlijkse Orange Sun Festival in Delft, weet gelukkig niet beter. Het Cultura Bunta Zomerfestival – opvolger van het sinds dit jaar ter ziele Nyama Festival – draait om zonnige muziek uit verschillende werelddelen. Listig, in een land waar alleen carnavalsmuziek nog een beetje beweging in de heupen krijgt, maar de organisatie is niet voor één gat te vangen. Want waar zijn Nederlanders wél dol op? Eten! Dus is er een terras met allerlei exotische hapjes en drankjes. Wie zich daar dan genoeg moed heeft ingedronken, kan meedoen aan muziek- en dansworkshops. Gratis; ook al zo lekker Nederlands. Op het podium kun je luisteren naar ‘de Nederlandse Radiohead’ Bloomfield, de in Delft wereldberoemde Rundfunk dj’s, en vooral naar heel veel Cubaanse en Jamaicaanse muziek. Conjunto Tres Dos, bijvoorbeeld. En Rude Rich & The High Notes, die heuse Jamaicaanse ska spelen. Daar kan geen regenbui tegenop.

Bij het jaarlijkse Kromstraatdiner, op 12 juli vanaf 17.00 uur in de – verrassing – Kromstraat, ligt dat iets gevoeliger. Voor € 22,50 eet je er een viergangenmenu in de buitenlucht, met gerechten van verschillende horecaondernemers. Chinese amuses, een Afrikaans voorgerecht, het beste van restaurants De Kromme en Eet- en Proeflokaaltje De Kurk als hoofdgerecht en een dessert van nieuwkomer Pastorius; diverser kun je het niet krijgen. Mét wijnproeverij natuurlijk, en live muziek. ‘Het klinkt als een dorpsfeest in hartje Frankrijk’, denkt de organisatie, ‘maar toch vindt het plaats in de binnenstad van Delft.’


Cultura Bunta Zomerfestival, zondag 1 juli van 12.00 tot 20.00 uur in het Poptapark. Toegang gratis.

Kromstraatdiner, donderdag 12 juli vanaf 17.00 uur in de Kromstraat. Reserveren: 06-48662265 en info@quachet.com

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.