Campus

Stille Nacht in de kerk

Pak eens een festival in de kerk, deze december. Dat geeft ‘Stille Nacht’ opeens een andere betekenis.
Wat: Festival Stille Nacht
Waar: Rotown, Vibes, Arminiuskerk en Paradijskerk, Rotterdam
Wanneer: Maandag 19 december, 18.3

0-0.00 uur
Prijs: €25
Partyprognose: 8

Officieel is het al sinds 2009 een reizend winterfestival, maar sinds het Rotterdamse Rotown twee jaar geleden aanhaakte, krijgt festival Stille Nacht pas echt bekendheid. Denk kou, denk kerstsfeer, denk singer-songwriters, americana en indiepop. Niet alleen in Rotown, maar ook in de Arminiuskerk, Paradijskerk en Vibes. Een feestje dat je eigenlijk niet wil missen.

Grote namen als Douwe Bob en Danny Vera treden alleen op tijdens de editie in Lelystad, twee dagen eerder, maar geen zorgen: voor Rotterdam blijven genoeg fijne artiesten over. Mick Flannerey in de Paradijskerk bijvoorbeeld, Matt Woods (Vibes) en Faces on TV (Rotown).

Andere aanraders: Dan Owen opent het festival in de Paradijskerk. Jong, rauw en vol bezieling. Indieband Cotton Jones ligt, zoals de organisatie van het festival het zegt, “even op zijn gat”, maar songwriter Michel Nau komt gewoon gezellig solo zingen in de Arminiuskerk. Klinkt een beetje als Harry Nilsson en Cat Stevens; een tikkeltje seventies, maar vooral lekker sfeervol. Nina Sampermans, die zingend als Ravvel door het leven gaat en ook te zien is in de Arminiuskerk, hoorde eerder al even bij Giel op de radio. Een mix van singer-songwriter met elektronische pop, zwoel en dromerig. Toekomstbelofte Joseph J. Jones in Vibes concurreert met het optreden van Amongster in Rotown. Moeilijk kiezen, maar gelukkig kunnen we na afloop met zijn allen naar het allerlaatste optreden tijdens het festival, van Benjamin Francis Leftwich in de Arminiuskerk. Je weet wel, van ‘Shine’, dat in 2014 werd uitgeroepen tot het meest verslavende nummer op Spotify.

In de Wintertuin (de serre achter Rotown) kun je vanaf 16.00 uur al terecht voor een hap en een biertje. De slimmerik haalt dan ook alvast zijn polsbandje bij Bar 3, de deur ernaast. Kun je de rest van de avond overal in- en uitlopen.

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.