Campus

Sportzaken

Ronde van Delft, flinke Delftse medailleoogst bij WK roeien, nieuwe wielerclubkampioenen bekend, softbalteam nog niet competitiewaardig en studentenvoetballers niet serieus genomen in Den Haag.

Geen goud of zilver, maar wel viermaal brons voor roeiers van Laga en Proteus op het begin september gehouden wereldkampioenschap in het Franse Aiguebelette. Dat is sowieso een hele verbetering vergeleken met het WK van 2014 in Amsterdam, waar de gehele Nederlandse roeiselectie minimaal presteerde. Dat belooft wat voor de Olympische Spelen van volgend jaar, waarvoor de boten van Olivier Siegelaar en Peter Wiersum (Holland Acht) en van Chantal Achterberg (zware dames dubbelvier) zich op het WK kwalificeerden. Met hen zijn ook drie van de vier Delftse medaillewinnaars genoemd. De vierde is Mirte Kraaijkamp, die in de niet-Olympische lichte damesvier plaatsnam en eveneens derde werd.

Geslaagd lijkt ook het enkele jaren geleden genomen initiatief van een aantal enthousiaste leden van wielervereniging WTOS om een echte Ronde van Delft te organiseren langs de grachten in de binnenstad. Eind augustus werd die voor de derde maal verreden. Sem van den Bogaert uit Poeldijk won het omnium voor eliterijders, bouwkundestudent Sjors Handgraaf was de beste op het onderdeel scratch. De nieuwe clubkampioenen van WTOS zijn intussen ook bekend. Het omnium, bestaande uit een tijdrit, Deense afvalkoers en puntenkoers, werd gewonnen door Arian Stolwijk, bij de wegwedstrijd toonde Ruben van den Ende zich de beste.

De honkballers van Hitmanics spelen sinds de competitiehervatting in augustus een bescheiden rol in de vierde klasse. Pittige nederlagen van 25-3 (Storks 3) en 25-1 (Zwijndrecht) zijn hun deel. Gelukkig werd er ook een keer gewonnen, met 12-5 van hekkensluiter Adegeest 2. Het gemengde softbalteam speelt vanwege te weinig actieve leden vooralsnog alleen toernooien. “Het streven is dat volgend jaar het softbalteam ook weer competitie gaat spelen”, vertelt PR-commissaris Rogier van der Wacht. “We zijn druk bezig met promoten.”

Op 6 september togen de voetballers van Taurus naar Den Haag voor hun allereerste wedstrijd op derde klasse-niveau, tegen ODB. Daar heeft men niet zo’n hoge pet op van het studentenvoetbal, begrijpen we van de verslaggever op de clubsite: ‘Bij teams als deze moet je altijd op je hoede zijn, de samenstelling wijzigt wekelijks nogal. Ook hoe dit soort teams zich voorbereiden zal menig trainer tot wanhoop moeten brengen. Bij aankomst bleek Taurus niet over een tenue te beschikken.’ Gelukkig stelde ODB haar eigen uittenue beschikbaar. De Hagenaars boekten een moeizame 1-0 zege op de studenten, wat de auteur vooral aan het slechte spel van ODB weet.

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.