Campus

Sport – Delta 16

‘Promotie op zijn Duits’. Met dit zelf bedachte geuzenlied vierden de voetballers van Ariston’80 hun nederlaag tegen het Haagse PGS/Vogel. Het nipte verlies (1-0) was immers net genoeg om de al jaren felbegeerde promotie naar de derde klasse af te dwingen.

“Het was ontzettend slecht, zeker ook van onze kant”, erkende coach Arjan van der Meijde die een aaneenschakeling aan ellende opsomde over het middagje voetbal: “Na drie minuten al de goal tegen, zodat het voorsprongetje weg was, voorwedstrijd die uitliep, een speler die bij de warming up afhaakte vanwege buikgriep, een scheidsrechter die hard spel toeliet, niemand lekker in de wedstrijd, etcetera.” En dan liet de arbiter ook nog eens acht minuten extra doorspelen voordat het verlossende eindsignaal klonk.


Minstens zo opmerkelijk is de prestatie van The Delft Barons. Vier jaar geleden eindigde de lacrosseclub nog als laatste in de laagste (derde) divisie. Afgelopen weekend werd de pas vijfjarige vereniging landskampioen. Op een voetbalveld in Den Haag legden The Barons in de halve finale The Domstad Devils uit Utrecht over de knie (7-4), een dag later werden in de finale The Amsterdam Lions verslagen (8-6).

In het lange weekend daarvoor legde het achttal roeiers van Team Proteus tijdens de Roparun de 520 kilometer tussen Parijs en Rotterdam af binnen 43 uur. Lopend. “Een paar weken geleden leek het nog een vrijwel onhaalbaar streven, nu kan ik vol trots zeggen dat we het geflikt hebben met zijn allen”, aldus een opgetogen woordvoerder Anne Sjoukema van de debutanten.


Autocoureur Priscilla Speelman (L&R) nam in hetzelfde weekeinde met teammaat John van der Voort in diens BMW 130i deel aan de Supercarchallenge op de Duitse Nürburgring. In de eerste race eindigde het koppel als tweede. In de tweede race nam Van der Voort als starter de leiding, die na de rijderswissel door Speelman niet meer werd afgestaan. Speelman zette zowel in de kwalificaties als de beide races de allersnelste rondes op haar naam.


Bouwkundestudent Daan Spijkers mocht zondag met partner Emiel Boersma het zilver omhangen na de verloren eindstrijd van het EK beachvolley op het Scheveningse strand. Het koppel had in de kwartfinale afgerekend met Nederlands topduo Nummerdor/Schuil (21-14, 21-11). In de finale was het Duitse tweetal Brink/Reckermann echter te sterk (21-17, 22-20). Spijkers en Boersma zijn nog altijd in de race voor een Olympisch startbewijs.

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.