Campus

Sport

Het combinatiehandbalteam van Torius en EDH behield ook in de vierde competitiewedstrijd zijn ongeslagen status. Ondanks de naweeën van het kennismakingsfeestje dat de twee samenwerkende clubs zaterdagavond vierden, had de Delftse equipe op de vroege zondagochtend weinig moeite met SOS Kwiek Sport dat na een ruststand van 14-8 met 28-17 aan de kant werd gezet.

Of EDH (drie zeges en één gelijkspel) daadwerkelijk een kans maakt op de afdelingstitel, moet blijken in de nog te spelen ontmoetingen met de eveneens ongeslagen koplopers Olympia’72 en Warmunda. “Het loopt soepel tot nu toe”, aldus een tevreden Torius-bestuurslid Ole Nijhuis over de samenwerking. “Misschien dat we in de toekomst een volledig Toriusteam kunnen opstellen.”
Onder meer door een flinke spelersaanwas gaat het ook de zaalkorfballers van Paal Centraal sportief gezien goed. “Na de slechte resultaten van vorig jaar, onderaan bungelend in de vierde wedstrijdklasse, worden er dit jaar steeds meer punten gepakt”, meldt trainer/speler Sander Slagboom. Zaterdag werd in Beverwijk met 10-12 van Watervliet 1 gewonnen. Na drie overwinningen in vier duels staan de studenten op de tweede plaats.
FC Tutor gaat het intussen een stuk minder voor de wind. Na tien duels staat de futsalploeg met nog geen enkel punt stijf onderaan in de landelijke eerste divisie. De 11-3 nederlaag bij lijstaanvoerder TPP, vorige week woensdag, valt nog te verklaren volgens Tutoriaan Joris Goos: “Dat was tegen de aspirant-kampioen. Dat is gewoon een heel sterke ploeg. Die hebben acht nieuwe spelers gehaald aan het begin van de competitie.” Voor de daarvóór geleden bizarre nederlaag van 18-0 tegen middenmoter Bax heeft de Tutoriaan weinig excuses: “Dat was een uitglijer.” Goos blijft geloven in zijn team dat vóór genoemde afstraffingen al acht keer verloor, maar nooit met meer dan drie doelpunten verschil. “Het gevoel dat we een keer kunnen winnen, hebben we nog steeds. We zaten er in eerdere wedstrijden dicht tegenaan.” Het vlaggenschip van de TU-zaalvoetbalvereniging is nog altijd op zoek naar een coach.
Afzien was het ook voor de deelnemers aan de derde aflevering van de Winterse Wippolder Loop van de Delvers, op woensdagavond 10 december. Slechts negentien atleten trotseerden het koude en natte weer en verschenen aan de start van het door werkzaamheden aan de Mekelweg iets ingekorte parcours. “Maar er zijn ook drie klimmetjes en drie pittige stukjes afdaling bijgekomen op het Kruithuispad”, aldus wedstrijdcommissaris Rob Mulders. Winnende dame was Annelie Verbon, die met 19:01 Carolyn Teeuwen ruim voorbleef. Bij de heren ging Martin Bloemendal (in 22:32) er opnieuw met de overwinning vandoor. Hij liep de hele wedstrijd op kop, maar aan het einde leek het nog even spannend te worden toen Bert van Veen maar zeven seconden achter hem bleek te zitten. Laatstgenoemde finishte kort voor Peter Jan Laverman als tweede.

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.