Campus

Royale maaltijd

Het moment is daar: we krijgen een koning. Het blijft een bijzondere aangelegenheid. Net als voetbal is Koninginnedag een dag dat het hele land ineens één land is.

De verschillen en problemen zijn ver weg, en de oranje chaos is compleet. Dus wat dan te koken? Voor mijzelf de uitdaging: een rood-wit-blauw oranjemaal! Na lang ploeteren is het toch gelukt.


Koninklijk visje

Moeilijkheidsgraad: De moeite waard. Materiaal: kookpan, bakpan, grillpan, stamper. Ingrediënten voor 3 personen: 300 gr wortel, 300 gr kruimige aardappel , wasabi, room, boter, witvis (kabeljauw), 300 gr rode kool, 300 gr paprika, azijn, olijfolie.


Oranje: aardappel-wortelpuree met wasabi

Maak de wortelen schoon en snij ze in stukken van ongeveer twee centimeter. Doe de stukken wortel in de pan met een klontje boter en stoof op lage temperatuur tot je er met gemak met een lepel doorheen kunt duwen. Kook de aardappelen tot ze gaar zijn in gezouten water. Doe de wortel en de aardappel erbij, voeg boter en room, zout en peper naar smaak toe en stamp goed fijn. Doe er vervolgens als twist een klein beetje wasabi bij, verrassend (en) lekker!


Rood en blauw: Salade van gegrilde paprika en rauwe rode kool

Snij de rode kool in zo dun mogelijke strips. Doe voor een klein beetje magie de kool in een bak en voeg wat azijn toen. Door stoffen die reageren op de kool wordt de kool ineens blauw! Niet te veel azijn, een klein beetje, samen met wat olijfolie en een beetje peper en zout naar smaak. Snij de paprika in stukjes en gril deze in de grilpan tot ze een mooi grilrandje hebben. Voeg op het laatste moment de kool en paprika samen.


Wit: gebakken visje

Lekker simpel, bak een mooi stukje witvis in de pan met een beetje boter en olie. Zout en peper naar smaak. Oranje Boven, leve de Koning(in)!

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.